HELPMAN PLEKJE GESTEGEN DOOR RUIME ZEGE OP HFC

GRONINGEN, 7 maart 2020.

Het is al even geleden dat u van ons gehoord heeft. Want na dry january werd het wet february en dit resulteerde in afgelaste wedstrijden. Vandaag dan eindelijk de wedstrijd tegen HFC. De vorige keer eindigde de wedstrijd in een gelijke stand van 3-3, nadat we met 3-0 achter stonden. We waren dan ook vastberaden om het niet bij één punt te laten. Het beloofde een spannende pot te worden dus de toeschouwers waren massaal naar de Helperborg gekomen.

Helpman begon zeer gretig aan de wedstrijd. Hierdoor stonden we in het begin soms buitenspel en werden er ook wat overtredingen gemaakt. Maar, na 15 minuten maakte Andrea met een kunstig lobje de 1-0. Terwijl het publiek Helpman toejuicht, wordt het verbaal wat onrustig bij de ploeg uit Hoogkerk. Na 20 minuten een weergaloze cross-pass van Manon Top op Manon Bezu, die hem er koelbloedig in schoot. De keepster maakte in ieder geval geen schijn van kans, 2-0!! De taak is nu om niet te verslappen, want we moeten 90 minuten lang. De grens van Hoogkerk is in vorm, de vlag gaat vanaf nu bij elke aanval in de lucht. Bij Helpman zijn het de handen die in de lucht gaan. Joeeeh! Het is Zarah die Helpman in de 39ste minuut op een 3-0 voorsprong brengt. En in de 44ste minuut weet Noa met een eenvoudige kapbeweging de keepster van HFC in de luren te leggen. 4-0!

In de tweede helft weinig spektakel op een mooie goal van Marthe na. Ondanks dat HFC wat meer druk begon te zetten, bleef Helpman de bovenliggende partij. Wel werd het voetbal ietwat rommeliger. Geeft niet! Wat een prestatie van het team van trainer Harold Elzer, die de afgelopen weken veel heeft getraind op de aanval. Niks meer aan doen zou ik zeggen. Ook de verdediging ging lekker en niet te vergeten, onze keepster, Justine! Met deze knappe 5-0 eindstand meteen een plekje gestegen in de competitie. Op de foto kunt u zien hoe blij we hier mee zijn. Vandaag sluiten we eens niet de hekken, alleen de kroeg.

Nu door! Volgende week spelen we in en tegen Veendam om 12.30 uur. Graag tot dan!

Irma van Erp