Helpman overwint doordeweekse klap en wint bij ODV

ODV-VV Helpman
Uitslag: 0-2
Doelpuntenmaker: Elmer Laagland (2x)

Velo uit

Om te beginnen excuses voor het ontbreken van een verslag van de doordeweekse wedstrijd bij Velocitas. Het verslag is niet overgeslagen omdat er verloren werd, maar omdat de verslaggever het deze week te druk had voor een verslag. Dinsdag werd de resterende helft van de gestaakte wedstrijd tegen Velo gespeeld. De wedstrijd was gestaakt, omdat de scheidsrechter geblesseerd was geraakt. Helpman moest de wedstrijd uitspelen met een in het eerste deel opgelopen rode kaart, bovendien waren meerdere belangrijke spelers geblesseerd. Desalniettemin moeten alle credits naar Velo, dat Helpman met fel en goed voetbal overklaste. Ook alle credits naar spits Mekel van Velo, die alle zeven goals van Velo (7-2) voor zijn rekening nam.

ODV uit

Helpman moest de rug rechten na het doordeweekse debacle, want de resterende twee wedstrijden moeten gewonnen worden voor het kampioenschap. Hierbij was ODV de eerste horde die genomen moest worden. In de eerste minuten speelden de Blauwwitten de spanning van zich af, door met veel energie en druk naar voren te voetballen. Het ontbrak echter aan precisie en een beetje geluk, waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan. Na de vroege storm van Helpman werd het spelbeeld wat neutraler.

Dit resulteerde in mogelijkheden en een grote kans voor ODV. Een slecht verwerkte voorzet kwam voor de voeten van een ODV-speler, die vanaf ongeveer 12 meter rakelings over schoot. Ook Helpman-speler Camiel kreeg een grote kans. De spits liep alleen op de keeper af, maar had te veel tijd om na te denken en schoot tegen de keeper aan. Helpman snakte naar een voorsprong, die voor wat opluchting zou zorgen. Elmer Laagland zorgde uiteindelijk voor deze opluchting. Hij werd diep gestuurd door een boogbal van Michiel Rusch, waarna hij fraai, rustig en in één balcontact afrondde. De bal belandde geweldig in de bovenhoek, en de Helpernezen konden juichen. Met deze voorsprong gingen de koploper en de derde van de ranglijst rusten.

Na rust zorgde ODV gelijk voor opschudding en gevaar. Een diepe bal belandde tussen de uitkomende keeper Niels Sillen en de spits van ODV. Niels raakte de spits hard, en even gingen de gedachtes terug naar Velocitas-uit. Hier pakte keeper Rik Dagelet een gele kaart en een penalty tegen, in een soortgelijke situatie. Nu zat het de Blauwwitten mee: de overtreding was net buiten het penaltygebied en Niels kreeg slechts een gele kaart.

De vrije trap werd gemist, net als de vele andere standaardsituaties die ODV kreeg. Aan de andere kant was het wél raak. Michiel Rusch ontving een mooie lange bal van Rick Heim, die deze wedstrijd achterin heerste en strooide met mooie passes. Michiel legde de bal terug, waarna Elmer zijn tweede doelpunt maakte. Hij schoot, wederom in één balcontact, de bal hoog in het doel.

Het resterende deel van de wedstrijd was van een erbarmelijk niveau. Alleen ODV speelde verzorgd voetbal en kreeg veel vrije trappen rond de zestienmeter, die allen gemist werden. Trainer Peter van der Slot keek opgelucht toe hoe meerdere ballen over het doel of zelfs het vangnet vlogen. Het laatste fluitsignaal klonk en Helpman kon feest vieren. Hopelijk niet voor de laatste keer, want volgende week wacht FC LEO: de laatste horde voor het kampioenschap. LEO moet winnen om een periode te pakken, dus beide ploegen strijden nog ergens om.
Komt dat zien: zaterdag 14:30, op sportpark de Esserberg!

Michiel Rusch