Helpman onder 12 is kampioen!!

Helpman O12-1- Harkstede O12
Uitslag: 9-1

VV Helpman onder 12 heeft dit weekend aan Ajax en FC Barcelona laten zien hoe je een overwinning binnensleept. Met goed voetbal, dat heel de wedstrijd werd volgehouden, is Harkstede naar huis gestuurd. De vorige keer werd er met 5-3 van Harkstede gewonnen, dit keer maakten de Blauwwitten het minder spannend. Na de ruststand van 5-1 waren de kampioenen nog steeds hongerig. Dit resulteerde in een uitslag van 9-1!

Dylan (keeper)

Dylan had van alle voetballers het minst te doen. Hij hoefde deze wedstrijd niet te laten zien wat voor fantastische reddingen hij in huis heeft, omdat de verdediging stond als een huis. Wel zorgde Dylan dat de ploeg goed bleef voetballen, door de bal meerdere malen perfect bij een verdediger of middenvelder neer te leggen. Bij hem begon vaak de aanval!

Gijs (verdediger)

Is dat Gijs, die een goal maakt?! Ja, Gijs die maakte een goal. Dit maakte het kampioensfeest compleet. Voor de rest deed hij gewoon wat hij het leukst vindt: elke bal veroveren, voor zijn man komen en de bal bij de juiste kleur inleveren. Met zijn snelheid, techniek en overzicht is dit geen probleem.

Constance (verdediger/middenvelder)

Konstanze begon op rechtsachter en pakte meerdere ballen af. Toch zagen we de tweede helft wat zij het allerleukst vindt: aanvallen en acties maken! Meerdere malen kapte zij tegenstanders uit, die soms zelfs op de grond vielen. Helaas werd één van haar mooiste acties, een kapbeweging dicht bij het doel, niet beloont: het schot dat volgde vloog net voorlangs… Maar wel een topwedstrijd!

Friso (verdediger)

Friso was op papier verdediger, maar liep eigenlijk overal. Éen actie in het begin was tekenend, toen hij héél het veld over dribbelde en wel vier tegenstanders uitspeelde. Helaas kreeg deze actie niet de beloning die het verdiende en stierf dit moment in schoonheid. Friso zorgde de rest van de wedstrijd voor veel balveroveringen en mooie combinaties.

Thijs (middenvelder)

Misschien was dit wel de beste wedstrijd van het seizoen voor Thijs. De middenvelder strooide met passjes en heeft ogen in zijn achterhoofd. Hoewel hij niet scoorde, mogen veel doelpunten ook mede op zijn naam geschreven worden. Volgend jaar kan Thijs op groot veld het verschil maken: de spelers moeten dan niet alleen meters maken, vooral de bal!

Luke (middenvelder)

Luke en Thijs weten elkaar goed te vinden op het middenveld. Luke is net iets aanvallender ingesteld en zorgt bij balverlies gelijk voor druk vooruit op de tegenstander: niet balen van balverlies, maar gelijk verdedigen! Daarnaast maakte Luke vandaag de mooiste goal van de wedstrijd. Een prachtige aanval die achterin begon, eindigde bij Luke: hij schoot de bal na een een-tweetje rustig binnenschoot. Luke brengt combinatie spel en dynamiek in een ploeg!

Sen (alle linies)

Sen heeft vandaag in de verdediging, op het middenveld én in de spits gestaan! Er is één overeenkomst op al die posities: overal laat Sen zien dat hij de drive heeft om naar voren te gaan. Als Sen zou willen, zou hij de hele dag door kunnen rennen. Deze energie wordt altijd beloond, deze keer onder andere in de vorm van een doelpunt. Maar Sen was, toen hij rechts achterin stond, ook goed voor meerdere balveroveringen!

Luca (middenvelder/aanvaller)

Luca heeft een fantastische trap in zijn rechterpoot en laat dit ook nog eens op snelheid zien. Zijn goal in de tweede helft, na een prachtige een-twee met Thijs, was een beloning voor zijn goede wedstrijd. Ook Sen profiteerde van deze kwaliteit, toen hij na een geweldig afstandsschot van Luca de rebound binnen tikte. En dan ook nog naar binnen komen en ballen afpakken!

Niels (aanvaller)

Niels is een echte spits. Vandaag maakte hij weer eens drie goals. Niels blijft altijd rustig en weet waar zijn tegenstanders én medespelers zijn, als hij de bal heeft. De ene bal schiet hij rustig in de bovenhoek, de andere bal schuift hij door de benen van de keeper. De laatste minuten moest hij even achterin spelen. Dit is niet zijn positie, maar aangezien Niels een échte teamspeler is werkte hij ook hier hard voor zijn ploeg.

Nadine (geblesseerd)

Nadine moest vandaag helaas vanaf de zijlijn toekijken door een blessure. Zij zag trots hoe haar team het kampioenschap binnenhaalde. Natuurlijk heeft Nadine hier ook een grote bijdrage in gehad, gedurende het seizoen. Met haar felle en snelle spel zorgde zij dit seizoen voor veel energie in de ploeg. Nadine, volgend jaar ga jij ook weer schitteren bij Helpman!

Ontwikkeling

Volgend seizoen gaat dit team op groot veld spelen. We zijn allemaal benieuwd hoe dit gaat! Natuurlijk gaan we weer proberen om kampioen te worden… Maar wat buiten kijf staat, is dat deze ploeg ook volgend jaar weer een heleboel gaat leren!

Michiel Rusch