Helpman MO19-1 kampioen

Op een koude woensdagavond speelde MO19-1 de inhaalwedstrijd tegen ACV MO19-1.

Bij een gelijkspel zouden onze meiden het kampioenschap in de hoofdklasse binnenhalen. Op het prachtige hoofdveld van ACV werd het een spannende en leuke wedstrijd. ACV gaf goed tegenstand en we moesten flink aan de bak. Na een snelle voorsprong voor Helpman werd er een lange tijd niet gescoord, ondanks het veldoverwicht en de betere kansen voor ons. Door een prachtig afstandsschot maakte ACV na een half uur gelijk. Met haar 2e doelpunt leek Jildou onze meiden met een voorsprong de rust in te schieten. Helaas vlak voor het rustsignaal weer een ver en hoog schot dat over onze keeper het doel inzeilde.

Ruststand 2-2.
De vele meegekomen supporters die de waterkou trotseerden langs de lijn, waren er in de pauze in de warme kantine niet gerust op: zou het wel goed komen? Onterecht bleek in de 2e helft.
Was het de peptalk van coach Harold in de rust of waren onze meiden eindelijk verlost van de spanning? Via Noëlle, Nynke 2x en Marijn liepen onze meiden uit naar een verdiende 6-2 voorsprong en kon de champagne voorzichtig uit de tas gehaald worden. ACV stribbelde nog even tegen, maar Gaia maakte met de 7-3 aan alle onzekerheid een eind.
Kampioenen, kampioenen !!! Met party-poppers, champagne en vuurwerk werd het feestje ingezet.
Meiden en trainer/coach Harold Elzer gefeliciteerd met jullie verdiende kampioenschap!!
Nog 1 wedstrijd komende zaterdag in Beetsterzwaag tegen de lokale helden van De Sweach (voor de juiste uitspraak even melden bij Klaas) en dan genieten van de verdiende rust in de winterstop. Op 22 februari wacht de kwartfinale van de noordelijke beker tegen VV Bedum en natuurlijk een nieuwe competitie. Hopelijk zijn we op weg naar net zo’n mooie 2e seizoenshelft.
Stand Hoofdklasse MO19
VV Helpman  9-24 +42
FC Meppel/Alcides 10-21 +26
HHC Hardenberg 10-18 +9
De Sweach  8-12 -7
ACV 10-9 -21
GOMOS  9-0 -49
Rik Hoppenbrouwers