Helpman MO17-1 wordt 2e op het toernooi om De Helperborg Winter Cup 2018

Zaterdag 20 januari 2018 was het dan zover. Helpman MO17-1 nam samen met 7 andere teams deel aan De Helperborg Winter Cup 2018.

Ik ben gevraagd om een stukje te schrijven over de prestaties van MO17-1 tijdens deze Winter Cup, dus hierbij doe ik dat.

Helpman MO17-1 was ingedeeld in Poule B bij: HFC’15 VR1, Stadspark VR1 en Helpman VR2.

De 1e wedstrijd voor MO17-1 was tegen HFC’15 VR1, dat uitkomt in de 4e klasse. Helpman is de betere ploeg en komt ook zeer verdiend op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Marijn. Het bleef bij deze 1-0 wat uiteraard een knappe prestatie is, maar eigenlijk had er nog wel meer in gezeten.

De 2e wedstrijd was een onderonsje tussen Helpman VR2 en Helpman MO17-1. Helpman Vrouwen 2 komt ook uit in de 4e klasse. De Helpman Vrouwen hadden het moeilijke tegen de makkelijk wendbare en snelle speelsters van MO17-1. Marijn zet haar team op een gegeven moment op een 1-0 voorsprong. Korte tijd later maakt Marijn er 2-0 van. In de slotfase doen de Vrouwen, via Rebekka nog wel iets teug, maar daar blijft het voor de Helpman Vrouwen helaas bij. Helpman MO17-1 wint met 2-1.

In de laatste poulewedstrijd nemen de meiden van MO17-1 het op tegen SC Stadspark VR1. De voorgaande 2 wedstrijden hebben aardig wat energie gekost, wat natuurlijk heel logisch is. De dames van Stadspark komen op een 1-0 voorsprong. De meiden doen wat ze kunnen maar het lukt ze niet om op gelijke hoogte te komen. Helaas wordt deze wedstrijd met 1-0 verloren.

Ondanks het verlies zijn de meiden wel poulewinnaar geworden en nemen het in de finale op Helpman VR1. Helpman VR1 komt overigens uit in de 2e klasse. Justine en Paula speelden vorig seizoen nog bij MO17-1 en zitten nu bij VR1. De finale laat nog even op zich wachten, dus hebben de meiden, met dank aan Martine, nog snel even de tijd om een Mars naar binnen te werken.

Iedereen is er klaar voor, dus de finale kan beginnen. De meiden ogen vermoeid, maar ondanks dat doen ze hun uiterste best om het Vrouwen 1 moeilijk te maken. Ze krijgen ook een aantal kansjes, maar daar heeft Mayra geen enkele moeite mee. Marjolijn, keepster van MO17-1 heeft wat meer te doen en kan niet voorkomen dat de Helpman Vrouwen, uitgerekend via Justine, op een 1-0 voorsprong komen. MO17-1 gaat op jacht naar de gelijkmaken, maar deze komt er helaas niet. Tegen het einde van de wedstrijd zet Soraya de Helpman Vrouwen ook nog op een 2-0 voorsprong. Dat is ook de uitslag.

TOP 3 Helperborg Winter Cup 2018
1e Helpman VR 1
2e Helpman MO17-1
3e Oranje Nassau VR3

De selectie van MO17-1 bestond vandaag uit:

Anniek, Beyza, Carolien, Dewi, Florianne, Jildou, Marijn ©, Marjolijn (K), Noëlle, Noortje, Rosan, Rosanna, & Selma.
Helaas waren Anna en Calista afwezig.
Begeleidingsstaf MO17-1: Gijs (Trainer/Coach) & Johanna (Leider)
Assistent-scheidsrechters vandaag: Pollo & Richard

Meiden, van harte gefeliciteerd met deze mooie en fantastische 2e plaats. Veel succes gewenst voor de rest van het seizoen.

Coen Hut