Helpman met ruime overwinning de winterstop in

vv Helpman heeft zich zaterdag gerevancheerd van de bekernederlaag tegen Aduard. De Helpernezen boekten tegen Holwierde opnieuw een ruime competitieoverwinning: 7-1. Helpman liet de eerste helft prima veldspel zien. Het duurde toch even voordat de Esserbergbewoners het grote veldoverwicht omzetten in een voorsprong. Halverwege de eerste helft hielp een verdediger van de gasten de thuisploeg een handje door een gevaarlijke voorzet van Saviero van Zwol in eigen doel te werken. Vrij snel daarop liepen de Helpernezen verder uit naar 2-0 en 3-0 via Saviero van Zwol en Camiel Buursma. Helpman ging aldus met een op het oog comfortabele voorsprong rusten. Met de nadruk op ‘op het oog’, want eerdere competitiewedstrijden leren dat een voorsprong halverwege niet altijd uitmondt in een overwinning.

Ondanks de ervaringen uit vorige wedstrijden en in weerwil van waarschuwingen van trainer Peter van der Slot tijdens de thee beginnen de Helpernezen slap aan de tweede helft. Holwierde komt wat meer op de helft van de thuisploeg en deelt wat plaagstootjes uit. In de 60ste minuut komt de uitploeg ook op het scorebord door een slim genomen corner. Holwierde lijkt daarop de aansluitingstreffer te maken maar van een geldig doelpunt is door buitenspel nimmer sprake. Helpman lijkt daarop wakker geschut. De bal wordt weer sneller verplaatst van kant, hetgeen leidt tot vele kansen. In de 71ste minuut lijkt Camiel Buursma de 4-1 te maken maar het doelpunt wordt door buitenspel afgekeurd. Vlak daarna is het dan toch raak via Saviero van Zwol. Niet de eerste keer deze wedstrijd laat de buitenspeler de rechtsback van de gasten zijn hielen zien. Nog geen vijf minuten later completeert Van Zwol zijn hattrick via een fantastische aanval over meerdere schijven. Hij brengt daarmee zijn voorlopig seizoenstotaal op 14 doelpunten. De laatste tien minuten doet assistkoning Michiel Rusch nog een duit in het zakje door een splijtende steekpass af te ronden en daarmee 6-1 te maken. De 7-1 is zo mogelijk de mooiste van de middag. Vanuit een onmogelijke positie schiet wederom Rusch de bal snoeihard in de lange hoek. De keeper heeft de bal waarschijnlijk gezien noch gehoord. Al met al boekt Helpman op deze winderige middag een mooie en geenszins geflatteerde overwinning op Holwierde dat alleen begin van de tweede helft het de thuisploeg lastig kon maken.

Helpman kan terugkijken op een mooie eerste seizoenshelft met een aantal prachtige overwinningen en een recordaantal (48!) doelpunten (gemiddeld 4 per wedstrijd).

Jesse Keekstra