HELPMAN LAAT PUNTEN IN HOOGEZAND

HOOGEZAND, 2 november 2019

Vandaag stond de wedstrijd tegen het ongeslagen Hs’88 vr1 op het programma. Vorig jaar wisten we hier nog een puntje te pakken. Dus vol goeie moed gingen we naar Hoogezand. Want de bal is rond en niets is onmogelijk.

Stipt om 15.00 uur begon de wedstrijd met Joyce in de goal, Manon Top en Joniek op de backposities en Judith & Naomi centraal. Op het middenveld Rebekka, Noa en Sophie en onze voorhoede bestond uit Manon Bezu, Suzanne en Marieke, die met haar nieuwe voetbalschoenen een fantastische pot speelde!

Al snel riep Judith: “ik weet niet of het allemaal goed gaat hier, ik loop een beetje lucht te dekken”. Harold bracht direct orde in de ploeg en Helpman leek het eerste kwartier de betere partij. Daar keek ook Hs’88 van op. Ze raakten lichtelijk geïrriteerd maar wisten toch in de 22ste minuut te scoren. In de 24ste minuut deden ze dat nog eens. Ongelofelijk. Beide doelpunten wat klungelig en niet goed weggewerkt. Wat balen! Toch volgden er ook nog wat kansen voor de Helpman dames. Helaas wist de keepster van Hoogezand ze allemaal uit het doel te houden.

In de rust was de stemming positief. Iedereen leek er nog steeds veel vertrouwen in te hebben. Het voelde ook niet alsof we hier moesten verliezen want er werden mooie kansen gecreëerd. Waarom het dan wel gebeurde? Nou, alleen er in, dat telt! En Helpman wist helaas niet te scoren. Terwijl Manon Top haar tegenstander in de broekzak had, Manon Bezu de longen uit haar lijf rende, Noa nog wat mooie acties wist te maken, Karin haar rentree maakte en iedereen er voor de volle 100 procent voor ging, vielen er alleen 2 doelpunten voor Hs’88. Vlak voor tijd kreeg Hoogezand nog een penalty en zo eindigde de wedstrijd met een 5-0 einduitslag. Teleurgesteld, zonder punten maar wel met complimenten van trainer Harold Elzer terug naar Groningen. Tis nait aans.

Volgende week spelen we om 10.15 uur bij Oranje Nassau. Graag tot dan!

Irma van Erp