Helpman laat Grijpskerk ontsnappen.

De wedstrijd tussen de nummer 1 in de derde klasse C Grijpskerk en nummer 3 Helpman bracht veel spektakel. Helpman was er vooraf op gebrand om Grijpskerk de eerste seizoens nederlaag toe te brengen. Het had deze zaterdag gekund.

Al binnen 5 minuten had de thuisploeg twee prachtige kansen gehad. De derde, niet veel later lag er dan wel in. Een mooie actie van Michiel Rusch rondde hij zelf af. Grijpskerk zocht het vaak in de lange bal en gokte op de acties van de broers Schoenmaker. Beide handen bindertjes voor de verdedigers van de thuisploeg. Dat resulteerde in minuut 26 in een strafschop voor de bezoekers vijf minuten later stond het ook al 1-2 voor Grijpskerk. Toen leek het lastig te worden voor de blauwwitten, want de koploper krijgt weinig goals tegen dit seizoen. Helpman bleef aanvallend spelen en dat werd voor rust toch nog twee maal beloond. Twee keer Wouter van der Graaf.
Na rust bleef het een wedstrijd die het kijken meer dan waard was. Grijpskerk bij vrije trappen en corners steeds met lange ballen voor de goal. Waarbij de de luchtmacht vaak gevaarlijk werd. Ook de diepe ballen op Schoenmaker leverden vaak gevaarlijke situaties op. In de 62e minuut werd een klein foutje achterin bij Helpman gelijk afgestraft. Helpman bleef ondanks deze tegenslag keihard werken en vooruit voetballen. Het kreeg kans op kans, maar er zat steeds een been, hand of paal tussen. Ook de laatste minuten leek Helpman de 4-3 nog te scoren, echter wilde de bal niet meer over de doellijn.

Toen de goed leidende scheidsrechter Wierenga floot voor het eindsignaal waren er gemengde gevoelens bij de thuisploeg. Helpman had een goede wedstrijd gespeeld. Heel hard gewerkt en met aanvallend, gedurfd voetbal ook veel kansen gekregen. Alleen een overwinning tegen de koploper zat er net niet in.

Aankomende dinsdag speelt Helpman een oefenwedstrijd in Vries tegen VAKO. Aanvang 19.45 uur.

Zaterdag 13 mei moet het uit naar Loppersum om te proberen de derde plek op de ranglijst vast te houden.

HT