Helpman moet uiteindelijk zijn meerdere erkennen aan WVV

Aan het begin van de week voorafgaand aan deze bekerwedstrijd komen er 2 vervelende berichten binnen. Trainster Nina moest uitwijken voor een taxi en is toen onderuit gegaan met de fiets. Ze is met haar hoofd op straat beland en heeft hierdoor een hersenschudding opgelopen. Gelukkig knapt ze langzamerhand wel weer wat op, maar echt super gaat het nog niet.

Helpman MO17-3 3 – 6 WVV MO17-1
(rust 1-3)
Datum: 13 januari Tijd 12.00 uur
Scheidsrechter: De heer H. Stiksma
Assistent-scheidsrechter Helpman: De heer J. Kruijer
Selectie Helpman (op voornaam): Amalia, Amerins, Anna, Beyza, Celine (K)(2e helft), Eline (K)(1e helft), Emily, Judith, Manon, Marijn, Maritt, Prerna, Semmie & Zoë ©.
Geblesseerd: Carmen (Scheurtje in Meniscus/Kruisband helemaal gescheurd), Myrthe Mae (herstellend van operatie aan oor)
Half geblesseerd: Hannah (Knieblessure)
Fotograaf: Carmen & Anna Mijke
Afwezig: Hannah (Weekendje Londen) & Myrthe Mae
Extra: Anna Pikkemaat, Beyza, Emily, Judith & Marijn.

Aan het begin van de week voorafgaand aan deze bekerwedstrijd komen er 2 vervelende berichten binnen. Trainster Nina moest uitwijken voor een taxi en is toen onderuit gegaan met de fiets. Ze is met haar hoofd op straat beland en heeft hierdoor een hersenschudding opgelopen. Gelukkig knapt ze langzamerhand wel weer wat op, maar echt super gaat het nog niet.

Carmen maakte dinsdag het vervelende nieuws bekend dat de uitslag van haar MRI –scan niet goed is. Ze heeft een scheurtje in haar rechter meniscus en haar voorste kruisband is helemaal gescheurd. Ze kas pas over een jaar weer voetballen. Gelukkig heeft ze geen pijn.

Helaas hebben we hiermee nog niet alle geblesseerden gehad, want ook Myrthe Mae is nog niet fit. 2 weken geleden is ze geopereerd aan haar oor en daar moet ze minimaal de komende 2 maanden nog van herstellen. Ze heeft nog steeds pijn, maar het is gelukkig minder erg dan eerst.

Tot slot is Hannah ook nog steeds half geblesseerd, haar knie werkt niet goed en daardoor kan ze niet goed lopen. Van de fysio mag ze 2 keer per week een halve training meedoen en daarnaast een halve wedstrijd spelen. Vandaag is ze er helaas niet bij, want ze zit een weekendje in Londen. Veel plezier Hannah.

Vanaf deze plaats wens ik, namens de spelers en staf van Helpman MO17-3, Carmen, Nina, Myrthe Mae en Hannah heel veel beterschap en sterkte met hun herstel.

Gelukkig is er ook iets positiefs te melden: Celine is hersteld van haar enkelblessure en kan weer trainen en spelen.

Voor de technische staf is het wekelijks weer een hele puzzel om genoeg speelsters bij elkaar te krijgen. Dat is ze tot nu toe iedere week nog gelukt, en daarvoor verdienen ze een groot compliment!!!

Ik ben al jaren leider van Helpman JO13-1 (het vroegere D1) en schrijf hier regelmatig wedstrijdverslagen voor. Af en toe vind ik het leuk om dit ook voor andere teams te doen. Vandaag liet mijn agenda dit toe en zal ik een verslag gaan schrijven van deze wedstrijd. Ik alleen nog niet alle namen.
Toen ik de vraag bij de speelsters had neergelegd wie mij wilde helpen met het verslag wilde iedereen dit wel. Daar was ik al erg blij mee.

Nadat Carmen het vervelende nieuws over haar blessure met ons had gedeeld besloot ik haar te vragen of ze het leuk zou vinden om samen met mij een verslag te maken. Ze reageerde gelijk enthousiast. Carmen zal mij helpen met de namen en zal daarnaast zelf ook wat stukjes toevoegen aan het verslag. Het wordt dus echt een verslag van ons samen. Carmen dank je wel alvast voor je hulp.

Voor mij is het de 1e keer dat ik samen met iemand een wedstrijdverslag ga schrijven. Ik denk dat het voor Carmen de 1e keer is dar ze een wedstrijdverslag schrijft. Ik ben erg benieuwd hoe het verslag gaat worden.

Tot zover de randzaken, die ook zeker belangrijk zijn, laten we het nu over de tegenstander hebben. WVV kwam tijdens de najaarscompetitie uit in de 1e klasse 01. Ze zijn 2e geworden met 22 punten uit 9 wedstrijden. Ze hebben 55 keer gescoord en 18 doelpunten tegen gekregen. Dit levert ze een doelsaldo van +37 op Tijdens de voorjaarscompetitie gaan ze in de speciale klasse spelen die door de leider van Helpman MO17-1 & de KNVB is opgericht.

Natuurlijk kijken we ook even naar de thuisploeg. Helpman MO17-3 kwam tijdens de najaarscompetitie uit in de 1e klasse 07. Momenteel staan ze 1e met 22 punten uit 8 wedstrijden. De kans is aanwezig dat er nog wat wedstrijden gespeeld gaan worden in deze competitie, dus het kampioenschap is nog niet helemaal een feit. Op 27 januari spelen ze nog tegen FVV MO17-1. Helpman heeft 59 keer gescoord en 16 doelpunten tegen gekregen. Dit levert ze een doelsaldo van +43 op.

Zoals jullie vast wel weten staan bekerwedstrijden op zichzelf, dus we zijn heel benieuwd naar wat de uitslag gaat worden van deze wedstrijd. We hopen in ieder geval op een leuke en sportieve wedstrijd.

Het is rond de klok van 11 uur als de eerste speelsters en ouders de kantine van VV Helpman binnen druppelen. Ze moeten om 11.15 uur aanwezig zijn, dus ze zijn mooi op tijd. Op tijd komen is niet voor iedereen even makkelijk, maar om half 12 is het team compleet

Carmen: Toen alle speelsters er waren, gingen we gezamelijk de kleedkamer in. We wachten totdat iedereen in de kleedkamer was en toen werd de opstelling opgenoemd. Daarna gingen we gelijk naar het veld omdat iedereen zin had in de wedstrijd!

De aanwezige ouders staan met elkaar aan een tafeltje en het gesprek gaat over de vorige ontmoeting tussen Helpman en WVV. Deze wedstrijd tussen beide teams was vorig seizoen en toen werd Helpman, wat toen nog MO15-1 heette, met grote cijfers verslagen door WVV. Volgens sommige ouders zou Helpman vandaag geen kans maken op de overwinning.

De opstelling is als volgt

opstelling 1e helft: 1-1-3-3-3
Maritt Zoë © Semmie
Marijn Manon Emily
Amerins Anna Judith
Celine
Eline (K)
Bank: Amalia, Beyza & Marijn

Ondertussen is het 12 uur dus de hoogste tijd om te beginnen. WVV krijgt in de 2e minuut de 1e kans van de wedstrijd, maar Eline staat goed opgesteld en weet het schot tot corner te verwerken. Deze corner wordt weggewerkt door Manon.

Helpman komt na 6 minuten spelen, door een geweldig afstandsschot van Emily op een 1-0 voorsprong.
De fase erna hebben ze het moeilijk tegen het makkelijk spelende WVV.

Helpman speelde voor vandaag haar laatste wedstrijd op 2 december 2017. De laatste training voor dit team in 2017 was op donderdag 14 december. Ze hebben dus een tijdje stil gestaan en dat is wel te zien. Het gaat niet altijd even makkelijk. Veel balverlies en passes die niet aankomen.

WVV krijgt een aantal kansen, maar heeft het vizier in het 1e kwartier nog niet op scherp. In de 18e minuut maken ze de verdiende gelijkmaker. Helpman probeert het wel, maar veel acties mislukken. In de 22e minuut komt WVV op een 1-2 voorsprong. Een paar minuten daarna geeft Maritt de bal prima voor op Emily, maar die is net te laat, jammer. “De spanning is om te snijden” roept leider Jan Kees en vraagt vervolgens of dit in het verslag kan. Jan Kees bij deze.

In de 27e minuut geeft Emily de bal voor op Maritt, maar die kan er jammer genoeg net niet bij.
Een paar minuten later maakt WVV de 1-3. De koppies gaan wat naar beneden, maar dat is nergens voor nodig, want iedereen werkt hard aan de kant van de thuisploeg. De 1e 40 minuten zitten erop, dus gaan we rusten met een 1-3 tussenstand.

Nog een grappig moment in de 1e helft. Op een gegeven moment mag Helpman ingooien. De ingooi gaat niet goed, want er is 1 been los van de grond en dat mag niet, dus de ingooi gaat naar WVV. Je zou verwachten dat de speelster van WVV extra goed haar best doet om de ingooi goed te doen, maar dat is niet zo. Deze ingooi gaat ook verkeerd. Dus gaat de ingooi weer naar Helpman en deze gaat gelukkig goed.

Als we van het veld aflopen vraagt Marijn, die al een wedstrijd heeft gespeeld, of ze in de 2e helft als wissel mag starten. Dat is geen probleem. Het blijft niet bij deze ene wissel. Naast Marijn beginnen ook Anna en Emily in de 2e helft op de bank. Hun vervangers zijn, Prerna, Beyza en Amalia.

Carmen: In de rust hadden ze het erover wat ze er tot nu toe er van vonden niet iedereen was positief maar de coaches zeiden kom op geef de moed niet op het is nog mogelijk!

Aan het begin van de 2e helft ziet de opstelling er als volgt uit:

opstelling 2e helft: 1-1-3-3-3
Maritt Amerins Semmie
Prerna Manon Amalia
Zoë (K) Beyza Judith
Eline
Celine (K)
Bank: Anna, Emily & Marijn

Alle spelers staan weer op het veld, de scheidsrechter en zijn assistenten zijn er, dus de 2e helft kan beginnen zou je denken. Toch gebeurt dit niet, even later is het duidelijk wat er aan de hand is. Helpman staat met 12 spelers in het veld en tja het voetballen doe je toch echt met 11 tegen 11. Emily wordt naar de kant gehaald zodat nu eindelijk aan de 2e helft kunnen beginnen.

De 1e kans van de 2e helft in voor Amerins, maar die ziet haar schot gepakt worden door de keeper. Niet veel later komt WVV op een 1-4 voorsprong. Weer een domper voor Helpman. De score loopt wel snel op zo, zouden de ouders dan toch gelijk krijgen? Het antwoord is nee, want Helpman begint beter te spelen. 49e minuut, een schot van Maritt wordt door de WVV keepster tot corner verwerkt, hier komt helaas niks uit. 2 minuten later een schot van Amerins, maar helaas voor Helpman redt de keepster prima. In de 56e minuut wordt dan eindelijk het goede spel beloond. Amerins geeft een prima pass op Maritt en die maakt er 2-4 van!

Ondertussen zijn er een drietal speelsters van MO15-1 in de dug-out komen zitten. Het zijn Ilse, Roos & Sterre Ze balen als ze merken dat Emily niet meer in het veld staat, want speciaal voor haar en Judith, hun teamgenootjes, zijn ze naar de wedstrijd gekomen.

We merken dat coach Anna Mijke toch wel wat gespannen is. Kort na de 2-4 roept ze opeens: “Zoë scoor”. Oké Zoë had een mogelijkheidje om te schieten, maar zo groot was deze kans nou ook weer niet.

We hebben bijna een uur gespeeld, dus nog 20 minuten te gaan, als een corner van Manon voorlangs gaat. 62e minuut een schot van Manon wordt door de WVV keepster met moeite verwerkt tot corner. Semmie geeft de bal voor en Maritt maakt haar 2e doelpunt van de middag. De stand is nu 3-4. Kom op Helpman.
Direct erna beland een schot van WVV in het zijnet.

Met nog een kwartier te spelen wordt er gewisseld aan beide kanten. Beyza gaf aan dat ze gewisseld wilden worden en wordt vervangen door Emily. Ilse, Roos & Sterre zijn zeer tevreden met het inbrengen van Emily en laten dat ook duidelijk merken.

Helpman probeert nog de gelijkmaker te scoren en is een paar keer heel dichtbij. Het is duidelijk dat de energie op raakt, wat niet vreemd is. WVV profiteert hiervan en maakt 4 minuten voor tijd de 3-5 en in blessuretijd zelfs nog de 3-6.

In de slotfase nog een vervelend, maar ook grappig moment. Judith ligt geblesseerd op de grond en het is niet echt duidelijk of ze verder kan of niet. Dus is het ook niet duidelijk of er gewisseld moet worden of niet. Er wordt even gewacht en dan besluit Jan Kees toch Anna te vragen om zich klaar te maken voor een invalbeurt. Anna zit er op dat moment warmpjes bij in haar trainingspak. Dat mag ook wel, wat het is behoorlijk koud. Ze doet haar trainingstrui uit, dat gaat prima, de trainingsbroek gaat moeizamer omdat deze over haar voetbalschoenen heen moet. Ze is klaar om in te vallen. Ondertussen heeft Anna Mijke, Judith weer opgelapt en die kan gewoon verder spelen. Alle moeite van Anna dus om niks.

Eerlijk is eerlijk, de winst van WVV is terecht, maar de uitslag is wel wat geflatteerd.

Alle spelers verdienen een groot compliment voor hun inzet en strijdlust vandaag. Goed gedaan meiden!!!
Anna, Beyza, Emily, Judith en Marijn bedankt voor het meedoen.
Hanshenk bedankt voor het fluiten en Jaap bedankt voor het vlaggen.
Supporters bedankt voor jullie komst en aanmoedigingen.
Ik, Coen, wil Carmen hierbij heel erg bedanken voor de hulp en de fijne samenwerking, bedankt Carmen!

Carmen: De samenwerking tussen Coen en mij ging gemakkelijk en was erg leuk. Eerst wist ik er nog niet zoveel van wat er allemaal in het verslag moest staan, maar Coen legde me alles uit en zei wat ik moest doen. Toen lukte het me wel.
Hierbij wil ik Coen bedanken voor de hulp en dat ik hier aan mee mocht helpen, Coen bedankt!

Heel graag gedaan Carmen, ik vond het leuk om het je uit te leggen.
Carmen en ik hebben afgesproken dat als onze agenda’s het toe laten we nog een keer samen een verslag gaan maken.

Scoreverloop: 6’ 1-0 Emily (afstandsschot), 18’ 1-1. 22’ 1-2, 31’ 1-3, 46’ 1-4. 56’ 2-4 Maritt (Amerins), 63’ 3-4 Maritt (Semmie), 76’ 3-5 & 80+4’ 3-6.

Voor de liefhebbers nog even een overzicht van de posities van de speelsters inde 1e en 2e helft.

Naam Positie 1e helft /2e helft
Amalia Bank /Rechtsmid
Amerins Linksachter /Spits
Anna Voorstopper /Bank
Beyza Bank /Voorstopper (vanaf 65′ min bank)
Celine Laatse Vrouw /Keepster
Eline Keepster /Laatste Vrouw
Emily Rechtsmid /Bank (vanaf 65′ min Voorstopper)
Judith Rechtsachter /Rechtsachter
Manon Mid-Mid /Mid-Mid
Marijn Linksmid /Bank
Maritt Linksvoor /Linksvoor
Prerna Bank /Linksmid
Semmie Rechtsvoor /Rechtsvoor
Zoë © Spits /Linksachter

Tot slot hebben Carmen en ik over elke speelster nog iets op papier gezet.

Naam Speelster Opmerking (Door Carmen)
Amalia Alle ballen goed naar voren gespeeld
Amerins Goede verdediger en spits, mooie corners
Anna Veel ballen weggehouden, sterke voorstopper
Beyza Goede verdediger heel sterk achterin
Celine Goed veel ballen weggehouden achterin + doel
Eline Goed veel ballen uit het doel gehouden
Emily Goede techniek en mooi doelpunt!
Judith Snelle verdediger goed alles weggehouden
Manon Snelle middenvelder, goede techniek
Marijn Prachtig schot, goede middenvelder
Maritt Snelle linksvoor, mooie schoten
Prerna Goede voorstopper, mooie techniek
Semmie Snelle rechtsvoor, goede techniek
Zoë © Goed alles tegengehouden en naar voren gekregen
Scheidsrechter Opmerking
Stiksma Goed gefloten lekker sportief
Grensrechter Opmerking
Kruijer Goed gevlagd, alles netjes aangegeven
Coaches Opmerking
Schelvis/Wiggers Goede aanwijzingen gegeven en lekker fanatiek
Teamprestatie Heel goed, veel ballen goed overgespeeld lekker fanatiek

Naam Speelster Opmerking (Door Coen)
Amalia goede wedstrijd, is erg snel, prima passes
Amerins hele wedstrijd gestreden, goede coaching
Anna maakte het de aannvallers van WVV lastig
Beyza daar kom je niet zomaar voorbij, prima wedstrijd
Celine coachen goed, keepen ging prima, goede passes
Eline mooie reddingen, sterk achterin, super
Emily tactisch inzicht, mooie goal, goed duo met Maritt
Judith Speelde goede wedstrijd, op een onbekende positie
Manon Speelde prima wedstrijd, mooie acties
Marijn is vaak gevaarlijk, speeld altijd goed, vandaag ook
Maritt 2 doelpunten, paar kansen, prima passes
Prerna Speelde goede 2e helft, tegenstander had het lastig
Semmie komt veel dreiging van, goede corners.
Zoë © Speelt altijd met veel inzet, heeft overzicht, prima
Scheidsrechter Opmerking
Stiksma Wederom een prima wedstrijd is altijd consequent
Grensrechter Opmerking
Kruijer Zo hoort een club grensrechter te zijn (eerlijk)
Coaches Opmerking
Schelvis/Wiggers gedreven coaches, tactisch goed mooie opmerkingen
Teamprestatie Lastige 1e helft, kwamen goed terug, Prima gedaan !!

Ter afsluiting, hebben we nog een eervolle vermelding voor:

Mooiste opmerking (Qua gevoel en emotie) “De spanning is om te snijden”
Gezegd door Jan Kees (Leider/Coach) in de 1e helft.
Mooiste opmerking (Qua tactiek) “Zoë scoor”
Gezegd door Anna Mijke (Leider/Coach) in de 2e helft, op het moment Zoë een heel klein kansje krijgt.

Carmen Bakker & Coen Hut

Fotograaf: Carmen & Anna Mijke