Helpman JO8-1 on TOUR (NOOI)

Nadat de reguliere competitie eind mei was afgerond stonden er voor in de maand juni liefst 4 toernooien op het programma. Altijd leuk, lekker voetballen en plezier maken!
De aftrap van deze tour vond plaats in Peize waar op het prachtige sportpark aldaar aan het einde van een mooie warme dag, waar de teams goed aan elkaar gewaagd waren, een prima 3e plaats kon worden genoteerd.
Het vervolg leidde ons naar Leek waar we mochten deelnemen aan het altijd leuke en goed georganiseerde “Jantje Beton Toernooi” van gastheer Vev’67. Nadat de eerste poulewedstrijd verloren ging tegen Zuidlaren was de opdracht om nog kans te maken op een een finaleplaats duidelijk, alles winnen en een beetje mazzel hebben met de andere uitslagen. Tegen Drachtster Boys werd een hele goede pot gespeeld en met het nodige kunst en vliegwerk werd de vroeg verkregen voorsprong van 2-0 over de streep getrokken. In de laatste poulewedstrijd werd er met 2-1 gewonnen van Zuidhorn en doordat de concurrentie had gelijkgespeeld werden we alsnog 1e in de poule, en dus een finaleplek. Daarin kwamen we een oude bekende tegen, angstgegner Burgum. In deze sterke tegenstander hadden wij het afgelopen seizoen al diverse malen ons meerdere moeten erkennen en helaas bleek dit ook vandaag het geval, ondanks het feit dat we heel veel mooie kansen bij elkaar wisten te spelen bleek het verzilveren hiervan lastig en moesten we uiteindelijk het eremetaal aan onze Friese tegenstander laten. Een leuk toernooi met een mooie 2e plaats.
Na een 3e plaats en een 2e plaats was de doelstelling voor ons derde toernooi niet heel lastig te formuleren, de hoogste trede van het podium. Hiervoor bracht de reis ons naar Assen waar we op de velden van de plaatselijke LTC onze kunsten mochten vertonen. Een bliksemstart tegen gastheer LTC werd na een kwartier met 5-0 afgesloten, de toon was gezet. Vervolgens moest FC Meerdijk het ontgelden en deze werden eenvoudig met 6-1 aan de kant geschoven en toen ook HFC met 2-1 werd verslagen waren we al niet meer te achterhalen en dus was de wedstrijd tegen Roden voor de welbekende statistieken. De eindwinst was behaald met een mooie grote beker en een dikverdiende medaille voor iedereen!
Als toetje stond 28 juni het NK voor O8 teams in Leeuwarden op het menu. Doordat wij in de voorrondes eerder in dit seizoen beslag wisten te leggen op de sportiviteitsprijs was de bijbehorende wildcard ons toegangsbewijs voor deze eindronde. Teams uit alle windstreken van het land, het gezamenlijke Wilhelmus tijdens de openingsceremonie en een aantal gerenommeerde tegenstanders zorgden in combinatie met het prachtige weer voor dat het een onvergetelijke dag zou worden voor onze jongens en meisje. Drechtstreek afkomstig uit Papendrecht was onze eerste tegenstander en na een gelijk opgaande wedstrijd werd er met een 1-1 afgesloten. In de 2e wedstrijd werd SML uit Arnhem met 3-2 verslagen in een heuse thriller, pff wat een spannend potje was dat! Met een simpele rekensom waren onze 7/8-jarigen tot de conclusie gekomen dat de finaleronde ons niet meer zou kunnen ontgaan en daar zat direct het leermoment van deze dag in want na een mindere wedstrijd en dus een verliespartij tegen Blauw Wit 34 werden we opeens nog 3e in de poule. Deelname aan de Categorie II, ook een supergoed resultaat! Na een lange pauze werden we van het veld geblazen door Twello (1-10) en leek de welbekende ballon met energie snel leeg te lopen.  Nadat wederom tegen Drechtstreek, 2-3 en Heerenveen, 3-4 werd verloren was een uiteindelijke 16e plaats hetgeen ons als Helpman ten deel viel. Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door het sterke Alphense Boys.
Echt een supermooie dag voor de spelers van de JO8-1 en een hele belevenis/ervaring om aan een NK-finaledag te mogen deelnemen.
Na onze schaal te hebben opgehaald werden de spelers nogmaals verzocht om het bordes van de plaatselijke FVC te bestijgen want van alle teams welke aan het NK hebben deelgenomen deze jaargang werd de vv Helpman uitgeroepen tot de aller sportiefste JO8 ploeg van heel Nederland!! Nog een mooie beker en een absoluut een prestatie waar wij als JO8-1 maar ook als vereniging trots op mogen zijn!
Daar dit de laatste activiteit was van dit seizoen werd er nog afscheid genomen van trainer Eelke welke nog een compliment verdient voor zijn inzet van het afgelopen jaar, bevlogen en altijd op een enthousiaste wijze proberen spelers beter te maken. Eelke nogmaals dank hiervoor.
Het is een heel mooi jaar geweest waarin alle spelers individueel enorm veel hebben geleerd en dat was goed terug te zien in het samenspel in de wedstrijden. Erg leuk om te zien hoe spelers zich dan gedurende een seizoen ontwikkelen.
Tot slot wil ik alle ouders bedanken voor hun betrokkenheid het afgelopen seizoen en de spelers volgend jaar heel veel plezier en succes toewensen in hun nieuwe teams!