Helpman JO19-1 kan zelfvertrouwen niet verzilveren


In een wedstrijd die op het scherpst van de snede werd gespeeld heeft Helpman A1 in Eelde tegen Actief A1 het goede spel niet kunnen omzetten in doelpunten en een, gezien het spelbeeld, verdiende overwinning. Vol (zelf)vertrouwen, opgedaan vorige week in Delfzijl, begonnen de Helpmannen aan de wedstrijd in een koud Eelde. De eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Na 10 minuten kwam de thuisformatie middels een schot in de verre hoek (binnenkant paal) op voorsprong. Het neerhalen van de doorgebroken Helpman spits in het 16 meter gebied was volgens de scheidsrechter niet voldoende voor een strafschop; 1-0 bij rust derhalve.

In de tweede helft ging Helpman duidelijk voor de gelijkmaker en meer. Het spelbeeld kantelde en de ploeg van de Esserberg nam meer en meer het heft in handen en domineerde de tweede helft. Twintig minuten voor tijd schakelden de blauwwitten over van 4-3-3 naar 3-3-4 en prompt leverde dat een dot (100% wordt wel eens gezegd) van een kans op. De bal verdween net langs de buitenkant paal van het lege doel. Helpman hield druk en belette Actief de ‘eigen’ helft te verlaten en de Actief-goalie werd aan het werk gezet bij vrije ballen en hoekschoppen. Helpman wilde en verdiende minimaal de gelijkmaker.

Een minuut of tien voor tijd leek deze dan eindelijk te vallen; via een actie op rechts kreeg de Helpmanspits de bal op 7 meter voor een (wederom leeg) doel. Alleen raken betekende de gelijkmaker, de bal ging echter over en het lot van de wedstrijd leek bepaald. Helpman gaf niet op en bleef op jacht naar dat doelpunt. Een paar minuten voor het eindsignaal maakte een messcherpe counter van Actief, kundig uitgevoerd, definitief een einde aan de aspiraties van Helpman, 2-0. Gedesillusioneerd gingen de Helpmannen de kleedkamers in. Wederom trof de blauwwitte formatie uit Groningen het ‘geluk’ van een ploeg in de onderste regionen; zelfvertrouwen, goed voetbal, een juiste instelling maar geen beloning in de vorm van (doel)punten.

Rob Seuren
Leider JO19-1