Helpman JO19-1 verliest in boeiend duel van koploper Gorecht JO19-1

Op een zonnig en koud Sportpark Esserberg heeft Helpman A1 niet kunnen winnen van Gorecht A1. In een boeiend duel namen de mannen uit Haren-Zuid al na twee minuten met een schitterende en onhoudbare vrije trap een 0-1 voorsprong. Klaarblijkelijk waren de mannen van de Esserberg ietwat beduusd door deze mooie snelle treffer want 3 minuten later lag de 0-2 er al in. Koploper Gorecht leek af te gaan op een ‘walk-over’…

Een wakker geschud Helpman herpakte zich aardig en in de resterende 85 minuten ontspong zich een boeiend duel in deze ‘Harense derby’. In een aantrekkelijke wedstrijd was er veel strijd en beweging, passie maar bovenal leuk en goed voetbal. Gorecht was de bovenliggende partij maar moest toch alle zeilen bijzetten want de Helpmannen lieten zich niet zomaar opzij zetten.

Nadat de paal (Helpman) en lat (Gorecht) verdere doelpunten in de weg stonden wist Gorecht vlak voor tijd de verdiende winst definitief veilig te stellen en de eindstand op 0-3 vast te zetten. De Helpmannen rest applaus en complimenten voor het getoonde spel en inzet. Gorecht heeft een beter en completer team.

De wedstrijd kende nog wel een vervelende en bittere nabrander; Helpmanner Solke verstapte zich tijdens de wedstrijd, kon de wedstrijd niet voortzetten en ziet zijn voet en onderbeen de komende 5-6 weken verpakt in gips. Een gebroken middenvoetsbeentje is de oorzaak. Sterkte en beterschap Solke!

Rob Seuren
Leider Helpman JO19-1