Helpman JO19-1 in tweede helft de weg kwijt


Vorige week zonovergoten, vandaag pakten zich in de tweede helft donkere wolken samen boven de Esserberg.

Na een eerste helft waarin Helpman A1 greep op de wedstrijd had en ongelukkig een penalty tegen kreeg, volgde in het tweede bedrijf een oorwassing door de paarse formatie uit Bedum.

Het tweede bedrijf begon hoopvol; de blauwwitte formatie kwam op rechts twee keer gevaarlijk door maar verzuimde te scoren en daarmee de wedstrijd te kantelen. Een snelle uitval 10 minuten na rust bracht daarentegen de 0-2 op en werd luttele minuten later gevolgd door de 0-3 (een prachtig afstandsschot).

Positief was dat de mannen van Helpman wel bleven vechten en werken maar de spirit was er na deze snelle 0-2 en 0-3 uit. Bij Helpman liep er niets meer goed en kenden alleen de kleine irritaties en frustraties een stijgende lijn. Bij De mannen van Bedum was elke bal raak.

De 0-7 eindstand is een bittere les waar Helpman A1 alleen maar van kan en moet leren. De wonden kunnen gelikt worden. We hebben een week om de knop om te zetten en weer fit en gebrand op een goed resultaat de komende wedstrijd in te gaan. De aankomende zaterdag is Gorecht uit in Haren de tegenstander. Die (doel)punten moeten en gaan er komen!

Rob Seuren
Leider Helpman JO19-1