‘Helpman JO19-1 tankt vertrouwen in Delfzijl’

Helpman A1 heeft vandaag in Delfzijl vertrouwen getankt en de oefencampagne met een klinkende 5-0 overwinning op NEC Delfzijl A1 afgesloten. Door een volle ziekenboeg (4 man geveld door griep en één herstellende van een zware blessure) en een backpackende aanvoerder ergens op het zuidelijk halfrond speelde de blauwwitte formatie vandaag met een selectie van 12 man, waarvan 4 uit B1.

Helpman speelde vandaag misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen en was van de eerste tot de laatste minuut ‘in control’. Het veldoverwicht werd in de eerste helft nog niet omgezet in doelpunten, al waren er legio kansen. De NEC-goalie hield knap en kundig stand.

Vrij snel in de tweede helft was de ban gebroken en stond het na een minuut of twintig al 0-4. Helpman bleef voetballen en liet zich niet van de wijs brengen door een tegenstander die zijn heil zocht in geniepige en venijnige overtredingen. Door geconcentreerd te blijven voetballen werd de angel uit dit vervelende spel van NEC gehaald en speelde de mannen van de Esserberg, gesterkt door de uitstekende inbreng van de ‘jonkies’ uit B1 (Erik, Jorn, Armani en Ivar), met gemak de wedstrijd uit.

De 0-5 eindstand is meer dan verdiend. Enige minpuntje is wellicht dat die vijf doelpunten nog wat aan de lage kant waren. Met het vertoonde spel, voetbal en inzet kan Helpman meer dan tevreden zijn. Trek deze lijn door en de tweede seizoenshelft kon nog wel eens een heel verrassende worden!

Rob Seuren
Leider JO19-1