Helpman JO19-1 krijgt met 1 punt te weinig in Peize

Op een drassig en moeilijk bespeelbaar veld heeft Helpman A1 tegen VV Peize een punt gep
maar tegelijkertijd er twee laten liggen tegen de ploeg uit het Drentse brinkdorp.
De mannen van Helpman speelden vanaf de eerste minuut zeer geconcentreerd en gaven de tegenstander geen ruimte en tijd om in hun spel te komen. Helpman domineerde de eerste helft en kwam via twee fraai uitgespeelde aanvallen op 2-0.

Kansen op een hogere ruststand waren er volop. Toch verkleinde Peize de achterstand tot 1 doelpunt. Een schuifer van afstand verdween over het gladde veld onhoudbaar in de benedenhoek. Peize had nog geen kans gehad.

In de tweede helft verloor Helpman de grip op het middenveld. Peize, gesterkt door de treffer vlak voor rust, kreeg daar wat meer vat op de wedstrijd. De ruimtes tussen de linies bij Helpman werden te groot en de wedstrijd ging meer gelijk op zonder dat het aan beide kanten grote kansen opleverde.

Een dood spelmoment bracht Peize op gelijke hoogte. Een strakke corner werd fraai ingekopt en liet de Helpmangoalie kansloos. Peize en Helpman waren daarna niet echt meer bij machte de wedstrijd naar zich toe te trekken. Helpman bleef wel de iets beter voetballende ploeg en zag nog een doelpunt (vermeend?) buitenspel afgekeurd. 


Niet verloren maar toch met een lichte kater verlaat de ploeg van de Esserberg Drente en keert huiswaarts. In de volgende wedstrijd tegen Marum JO19-1 een nieuwe jacht op 3 punten!

Rob Seuren
Leider Helpman JO19-1