Helpman JO19-1 is zege wederom niet gegund

De mannen van Helpman JO19-1 wachten nog steeds op de eerste zege van het seizoen. Op zaterdag 4 november was de blauwwitte van de formatie van de Esserberg in Leek, waar VEV ‘67 JO19-1 de tegenstander was, wederom zeker niet de mindere in de wedstrijd maar een overwinning heeft het dit seizoen nog niet opgeleverd.

De Helpmannen kwamen sterk uit de startblokken, namen het initiatief en hadden overwicht. Helpman speelde hied en controleerde de wedstrijd in deze beginfase. Halverwege de eerste helft leidde dit, na een prachtige aanval en geniale assist tot de verdiende voorsprong; 0-1.

Helpman bleef licht het overwicht houden maar een kwartier voor rust was een afstandschot (niet voor het eerst dit seizoen) de oorzaak van een omslag. Buiten dat het schot de gelijkmaker voor VEV ‘67 opleverde was het een kantelpunt in de wedstrijd, sluipend weliswaar. VEV ‘67 kwam iets beter in de wedstrijd zonder direct echt gevaarlijk te worden

Na de thee was het spelbeeld in de tweede helft wat onrustig. Helpman had de touwtjes niet meer zo strak in handen en bij VEV ‘67 sloop het vertrouwen langzaam in de ploeg. Toch kreeg geen van beide ploegen kregen echt vat op de wedstrijd. De schwung was duidelijk uit de wedstrijd en plots is daar, haast uit het niets, de 2-1.

Er zijn daarna over en weer nog wat kansjes maar het lukt VEV ‘67 niet de wedstrijd ‘op slot’ te gooien en Helpman weet het doel ook niet meer te vinden en loopt wederom een, minimaal verdiend, gelijkspel mis en had vandaag wellicht ook drie punten naar Groningen kunnen meenemen. Gezien het spel en inzet van de mannen kunnen die drie punten toch echt niet lang uitblijven.

Rob Seuren
Leider Helpman JO19-1
Fotograaf: Luciën Postema