Helpman JO17-1 wint met 5-1 van Be Quick Dokkum en plaatst zich voor de kwartfinale

Vandaag op 25 maart speelt Helpman JO17-1 tegen Be Quick Dokkum voor de beker. De wedstrijd begint spannend en de twee teams zijn gelijkwaardig. In de 32e minuut komt Helpman op voorsprong door een mooi doelpunt van Lars met de assist van Sam. Na het doelpunt wordt Helpman slordig en dreigt Be Quick Dokkum. Gelukkig voor Helpman wordt er niet gescoord en is het rust.

Helpman begint de tweede helft niet goed en komt door een fout na 8 minuten op gelijke stand. Maar Helpman herpakt zich. Jan wordt diep gestuurd en wordt neergelegd op de 16 meter lijn en…… de scheidsrechter legt de bal op de 16 meter lijn voor een vrije trap.

Opnieuw is het Lars en die schiet de bal schitterend binnen, 2-1 voor Helpman. Vlak hierna krijgt Helpman een penalty en Lars scoort zijn hattrick. Helpman blijft erg goed spelen en komt zelfs op 4-1 voorsprong door en goed doelpunt van Jan met de assist van Mart. Luca pikt ook nog zijn doelpunt mee en het wordt in de 80e minuut 5-1, assist van Otto. Helpman is door in de beker en moet het opnemen tegen Urk.

 

Opstelling 1-4-3-3
Tijn Jan Sam
(63′ Luca)
Lars © Marnix
Otto
Wytze Ivar Mart Sebastiaan
Dilan
Bank: Bart, Boris & Luca
Vanaf 68′ min opstelling 1-5-3-2
Luca Jan
Lars © Otto Sam
Boris Ivar Bart Mart Sebastiaan
Dilan
Bank: Marnix, Tijn & Wytze
Geblesseerd: Tomas

 

Ivar Pronk

Fotograaf: Schelto