Helpman JO17-1 wint in blessuretijd van LSC en pakt daarmee de eerste competitiezege van het seizoen

Helpman JO17-1 wint in blessuretijd van LSC en pakt daarmee de eerste competitiezege van het seizoen

 

Helpman JO17-1                                3          – 1                               LSC 1890 JO17-1

(rust 0-3)

Datum: 6 november 2021
Scheidsrechter: De heer B.K. Kleinbergen
Assistent-scheidsrechter Helpman: De heer M. Hoving

Selectie Helpman (op voornaam)

Abel, Bart, Bram, Ivar, Lars ©, Mart, Mathijs, Otto, Ryan, Sam, Sven (K), Tijn, Tomas, Wen & Wytze
Geblesseerd: Marnix (last van rug)
Extra: Tomas (JO17-2)
Afwezig: Rik

 

Het draait nog niet echt lekker bij JO17-1. Alle competitiewedstrijdengingen tot nu toe verloren en een aantal daarvan met grote cijfers.

 

Vandaag komt de nummer 10, LSC, op bezoek. LSC had tot vorig weekend 0 punten. Vorig week zaterdag wisten ze een punt te pakken tegen Urk, terwijl wij met 3-0 verloren tegen Heerenveense Boys.

 

Feit is wel dat als we vandaag winnen van LSC we boven hun staan in de ranglijst.

 

Ondergetekende heeft aan het begin van deze week een peptalk geschreven voor de spelers. Of het zal helpen weten we niet, maar je kan het altijd proberen was zijn idee.

 

Dan lijkt me dit een mooi moment om te beginnen aan het daadwerkelijke wedstrijdverslag. De wedstrijd begon wat later omdat eerst alle grote doelen van het veld af moesten ivm de veiligheid.

 

Helpman begint goed aan de wedstrijd en speelt verzorgt voetbal. In de 7e minuut een mooie aanval van onze kant. Sam geef een mooie paas op Bram en die bezorgt de bal bij Lars en die maakt er 1-0 van.

 

We blijven kansen creëren, maar helaas scoren we niet meer. LSC komt er af en toe gevaarlijk uit, maar dan hebben we altijd nog Sven die schoten van LSC pareert.

 

In de 32e minuut maakt Wen zijn rentree, hij vervangt Ivar. Wen had eerst een enkelblessure en daarna een gebroken pols.

 

Onze tegenstander ergert zich aan elkaar en aan de scheidsrechter. Het is van belang dat wij hier niet in meegaan en gewoon ons eigen spel blijven spelen.

 

Ook in de 2e helft spelen we prima. We krijgen kansen, maar we weten ze helaas niet te benutten. In de 65e minuut een onhandige actie in ons strafschopgebied, waardoor LSC een penalty krijgt. De penalty gaat erin en het staat 1-1.

 

De fase hierna hebben we het lastig. We zijn van slag van de gelijkmaker. Marten blijft coachen en het gaat weer iets beter. Ondertussen heeft een speler van LSC zijn 2e gele kaart gekregen en moeten ze verder met 10 man.

 

Het einde van de wedstrijd komt in zicht en het lijkt erop dat we met een gelijkspel genoegen moeten nemen.

 

We zitten in de 1e minuut van de blessuretijd als Wen een prima bal geeft op Sam die er vervolgens 2-1 van maakt! Blijven de punten dan toch op de Helperborg?

Het antwoord is ja, want 3 minuten later krijgen we een ingooi die Lars neemt. Lars gooit de bal naar Ryan en die bepaalt de eindstand op 3-1.

 

De euforie is groot, zowel bij de spelers, staf als de, in groten getale, aanwezige toeschouwers. De spelers verdienen een groot compliment voor het vertoonde spel. Ook verdienen de spelers een compliment voor dat ze zich alleen bezighielden met ons eigen spelen, en niet met de tegenstander of de scheidsrechter.

 

Ondergetekende krijgt te horen dat zijn peptalk aardig geholpen heeft.

 

Of dit zo is weet ik niet, maar wat maakt het uit. De 1e 3 punten zijn binnen!

Scoreverloop: 7’ 1-0 Lars (Bram), 65’ 1-1 (Pen), 81’ 2-1 Sam (Wen) & 84’ 3-1 Ryan (Lars)

 

opstelling 1-4-4-2
Bram Ryan
(69 Wen) (32′ Tijn)
(69′ Ryan)
Wytze Lars © Sam Ivar
(55′ Tomas) (32′ Wen)
(69′ Otto)
Abel Mathijs Bart Mart
Sven
Bank: Otto, Tijn, Tomas & Wen
Geblesseerd: Marnix (last van rug)

 

Volgende week zaterdag, 13 november, spelen we een oefenwedstrijd uit tegen FC Assen. Aanvang 13.00 uur.

 

Op dinsdag 16 november staat de eerstvolgende competitiewedstrijd op het programma. We spelen dan om 19.30 uur uit tegen WVV.

 

Tomas, bedankt voor het meedoen! Mark bedankt voor het vlaggen en Marike bedankt voor het maken van de foto’s. Tot slot bedanken we het publiek voor hun komst.

 

Fijn weekend en tot volgende week!

 

Coen Hut
Teammanager JO17-1

Fotograaf: Marike