Helpman JO17-1 tweede op Alsace Cup

In het paasweekend heeft Helpman JO17-1 deelgenomen aan de Alsace Cup, een internationaal toernooi in Straatsburg. Het was een gezellig weekend waarbij JO17-1 goede resultaten wist te behalen.

 

Helpman begon zaterdags voortvarend. De eerste wedstrijd werd met 1-0 gewonnen van het Zwitserse FC Utzenstorf en in de tweede wedstrijd was Helpman met 5-0 veel te sterk voor de Belgen van RE Stephanois.

Na een gezellige avond werden op zondag de overige 2 poulewedstrijden gewonnen. Eerst werd met 1-0 gewonnen van vv Sliedrecht en daarna werd met 1-0 gewonnen van het Franse Entente 3 Rivers – Dettwiller. Met 0 verliespunten en 0 tegendoelpunten werd Helpman eerste in poule B.

In de kruisfinales moest Helpman het opnemen tegen de nummer 2 van poule A, Saint François. De goed gebekte jongens en supporters uit Guadeloupe(!), schreeuwden 25 minuten lang de longen uit hun lijf. Dit leidde tot irritaties bij Helpman wat het spel niet ten goede kwam. Lang bleef het 0-0, maar in de slotseconden was het Ivar Hoppenbrouwers die een vrije trap van Tim Sanders binnen kopte. Helpman ging naar de finale en trof daar opnieuw vv Sliedrecht. Sliedrecht wist na 10 minuten voor het eerst dit toernooi de sterke verdediging van Helpman te doorbreken en maakte de eerste tegengoal. Echter was Helpman de betere ploeg en het creëerde de grootse kansen. Zo belandde een vrije trap van Jorn Miedema via de onderkant van de lat op de doellijn en werd een poging van Navanyo Buning van de lijn af gehaald door een verdediger. Uiteindelijk wist linksback Tim Sanders wel te scoren. Een schot, net op de helft van Sliedrecht, vloog zo over de keeper de goal in. Een wereldgoal, tot grote vreugde van Helpman. In de resterende minuten werd niet meer gescoord waardoor het toernooi werd beslist door middel van penalty’s. Vanwege het goede spel en het hebben van doelman en penalty-killer Pim Driessen (3 penalty’s tegen in de competitie, 0 tegengoals), had Helpman vertrouwen. Echter wist Sliedrecht alle 3 de penalty’s te scoren en Helpman slechts 2. Later betrad een teleurgesteld Helpman, door een erehaag gevormd uit respect door de spelers van Sliedrecht, het podium en nam het de tweede prijs ontvangst.

Bij terugkomst in het hotel maakte de teleurstelling snel plaats voor trots. Trots op de goede prestaties en trots op het leuke, goed georganiseerde weekend met elkaar! JO17-1 is een leuke groep jongens en een goed team. Wij kijken terug op een goed geslaagd weekend!

Joost de Graaf

 

Achterste rij v.l.n.r.: Jorn Miedema, Pim Driessen, Jens Preusting, Micha Stoffer, Erik Romgens, Wouter Wisser en Ivar Hoppenbrouwers.

Voorste rij v.l.n.r.: Armani May, Dale Kornelis, Mike Boekema, Navanyo Buning, Jasper Kuiper, Tim Sanders en Rune Pronk.