Helpman JO17-1 in Straatsburg

Net zoals het afgelopen jaar heeft Helpman JO17-1 in het Paasweekend deelgenomen aan de Alsace Cup in Straatsburg. Een weekend met veel zon en plezier.

Vrijdagochtend vertrokken de 14 jongens, 2 meisjes en begeleiders van JO17-1 met 2 busjes naar Frankrijk. Na een lange reis met veel file was het team net op tijd om aan te schuiven in een typisch Frans restaurant. Het eten werd niet door iedereen even goed gewaardeerd, waardoor de plaatselijke McDonalds goede zaken deed. Daarna verkenden nog enkele spelers onder leiding van stadsgids Erik de mooie stad.

Zaterdag was de eerste toernooidag. Er werd gespeeld tegen ploegen uit Frankrijk, België en Duitsland. Met uitslagen van 3-0, 1-0 en 2-0 boden de tegenstanders weinig tegenstand. Helpman combineerde leuk en maakte zichtbaar veel plezier, waar het het natuurlijk voornamelijk om gaat in zo’n weekend. Tussen de wedstrijden door werd er lekker in de zon gelegen, geluncht en plezier gemaakt met rondo’s. In de avond werd voor het eten op de mobiele telefoons FC Groningen – Ajax gevolgd. Het eten was weer culinair, té culinair misschien wel. Dit werd wederom niet door iedereen op waarde geschat; vele bordjes konden de volgende dag weer uitgeserveerd worden. Hierna liep het team nog lang rond in het centrum. De nachtclub/shop was wat verder dan verwacht…

Zondag stond de laatste poulewedstrijd op het programma. De Zwitserse tegenstander was erg zwak: 6-0. Met 0 tegendoelpunten werd de poule winnend afgesloten. In de halve finale werd er beduidend meer tegenstand geboden. Tegen RKAVV uit Leidschendam bleef het lang 0-0, maar in de laatste minuut scoorde zij een fraaie goal. Helpman dus naar de troostfinale. In een pretopstelling werd uitstekend gevoetbald, maar niet gescoord. Penalty’s moest de winnaar bepalen. Deze nam Helpman beter en werd derde. Daarnaast werd de FairPlay prijs gewonnen; het goede veldspel, vele plezier en het uitstekende spel van Sophia kon op veel sympathie rekenen van het publiek en de organisatie. Het weekend werd afgesloten in een pizzeria met voor iedereen wat wils. Heerlijk! Daarna bleef het nog lang gezellig.

Maandag werd er teruggereisd naar huis. Er kan terug gekeken worden op een heel mooi weekend. Heerlijk weer, een goed georganiseerd toernooi en een erg gezellige groep. Speciale dank naar Henk en Pim voor het organiseren. Ook naar Stella en Dale, die ondanks hun lange blessures mee waren, aanmoedigden en hielpen waar nodig. En ten slotte natuurlijk naar het team, want het was echt een top weekend!

Joost de Graaf