Helpman JO15-1 – DVC Appingedam JO15-1 (21 sept 2019)

Na drie oefenwedstrijden in de bekercompetititie, was het eindelijk zo ver: de competitie ging vandaag van start. De eerste tegenstander was helemaal vanuit Appingedam naar Groningen gekomen en waren niet van plan om de reis voor niets te hebben gemaakt. DVC ging voortvarend van start, maar ook de mannen van Helpman hadden er duidelijk zin in op deze zonnige ochtend. In de 7e minuut weet Sam een pas van Olivier onder controle te krijgen – hij heeft waarschijnlijk vaak naar de 2-1 van Bergkamp tegen Argentinië gekeken – en schiet vervolgens beheerst binnen, zoals hij dat wel vaker laat zien.

Helpman houdt het betere van het spel, maar DVC laat zich ook zien. Als we de bal verspelen op de helft van de tegenstander, staat onze verdediging niet goed en kan DVC vrij eenvoudig 1-1 maken. Jammer, was gezien de verhouding op het veld niet nodig geweest.

 

De Helpernezen hebben inmiddels met Otto en Wen wat vers bloed in de ploeg en dat zorgt voor een paar gevaarlijke situaties voor de goal van DVC. Als hoogtepunt was er de mooie pas van Wen op Minne, die vervolgens keihard de paal raakt en helaas krijgt Olivier in de nastoot de bal er ook niet in. Bij rust is het 1-1, maar langs de lijn is er volop vertrouwen in een goede afloop.

 

De tweede helft is DVC in aanvang wat sterker, maar dat betekent ook dat er meer ruimte achter hun verdediging ontstaat. Onze buitenspelers maken daar dankbaar gebruik van. Otto komt op een gegeven moment prima door en geeft een gave voorzet, maar Marniek kan net niet bij de bal. Dat was dé kans op 2-1.

 

Even later staat Marniek op een meter of 20 met de maal aan de voet. Hij kijkt om zich heen, ziet geen goede afspeelmogelijkheid en krult de bal vervolgens prachtig in de bovenhoek. Nu is het wel 2-1.

 

DVC komt nog een keer gevaarlijk door, maar Domi kijkt die bal naast. Omdat inmiddels hun beste spelen (nr 3) van de verdediging naar de aanval is verhuisd, ontstaan er mogelijkheden voor Helpman.

 

In de 70e minuut komt Wen weer eens langs zijn verdediger en ziet hij dat Sam, die ook duidelijk vraagt om de bal, goed is meegelopen. De bal wordt door Wen teruggelegd op Sam en die schiet wederom om de van hem bekende beheerste manier binnen. 3-1, de wedstrijd is beslist.

 

Een mooie voetbalochtend die helaas werd besmet door een paar forse overtredingen. Het was goed dat Hanshenk de kaarten had meegenomen voor René, want hij had de gele twee keer nodig. De competitie is goed begonnen!

 

1e helft opstelling 1-4-4-2
Sam Marniek
(30′ Wen)
Minne ©
Milan Wytze
(13′ Otto)
Olivier
Lars Mathijs Wessel Ivar
(35′ Bart)
Dominique
Bank: Bart, Otto & Wen
2e helft opstelling 1-4-2-3-1
Otto
(52′ Sam)
Marniek Minne © Wen
Olivier Milan
(59′ Ivar)
Lars Mathijs Wessel Bart
(52′ Otto)
Dominique
Bank: Ivar, Sam, Wytze
Geblesseerd: Bram (Last van Heup)
Afwezig: Abel (Familieweekend)

 

Herre van Brug

Fotograaf: Sophia