Helpman JO13-1 wint royaal van GRC JO13-1

Op een zonnig veld begint de wedstrijd goed met 1-0 in de 3e minuut. Zonder enige aarzeling schiet Ivar de bal in het net. Helpman heeft de zon in de rug en de wind mee, dat speelt lekker. Helpman speelt sterk en creëert een paar mooie kansen We zien een paar mooie acties, een paar gemiste schoten op doel en regelmatig goed opgebouwd spel.

In de 14e minuut maakt Sam het tweede doelpunt op aangeven van Wessel. Het publiek leeft mee en de spelers van GRC worden wat onrustig. Helpman blijf flink druk zetten en schiet een paar keer op doel. In de 20e minuut maakt Marnix de 3-0, vrij vlot gevolgd door de 4-0, door een loeihard schot van Lars vanuit de hoek. Meteen daarna scoort Sam middels een penalty. Lucas moet aan het eind van de eerste helft voor het eerst in actie komen als GRC een schot op doel plaatst. De bal eindigt in de handen van Lucas en ons team gaat met 5-0 de pauze in.

In de tweede helft kijkt Helpman tegen de zon in, wat een stuk lastiger spelen is. GRC maakt vrij onverwacht een doelpunt in de 37e minuut. Helpman is echter nog steeds overduidelijk de sterkste partij en het spel keert onmiddellijk terug naar de andere helft van het veld, waar Otto de 6-1 scoort, op aangeven van Sam. Nog geen minuut later maakt Tijn er 7-1 van. In de 44e minuut krijgt Helpman een tweede doelpunt tegen, het lopje ploft zo achter Lucas het net in. In de laatste 15 minuten wordt het spel voortdurend onderbroken door blessures en moet de scheids regelmatig fluiten voor al dan niet opzettelijke struikel acties. Er vallen geen doelpunten meer en de wedstrijd wordt afgesloten met 7-2 winst voor Helpman.

 

opstelling 1-4-4-3
Otto Marnix Lars
(54′ Tijn) (22′ Tijn) (20′ Tijn)
(54′ Wessel) (22′ Lars)
Ivar Wessel
(20′ Tomas) (45′ Ivar)
Sam ©
(45′ Marnix)
Paula Bart Sebastiaan Nick
(45′ Mart) (20′ Mart)
(45′ Nick)
Lucas
Bank: Mart, Tijn & Tomas

Paula Mosterman

Fotograaf: Marike van der Witte