Helpman JO13-1 wint ook laatste competitiewedstrijd van 2018

Een kleine 3 maand geleden schreef ik voor het laatst een wedstrijdverslag. Ik vind het heel prettig dat er een aantal ouders zijn die af en toe een verslag willen schrijven. Zo kan ik mij als leider bezig houden met andere zaken rondom de wedstrijd. Ik vind het schrijven van verslagen leuk om te doen en daarom heb ik mezelf voor vandaag ingeroosterd.

Helpman JO13-1                               2         –         1                                DVC Appingedam JO13-1
(rust 1-0)

Datum: 8 september 2018 Tijd 10:30 uur
Scheidsrechter: De heer J. Pronk
Assistent-scheidsrechter Helpman: Mevrouw A. Kemper

Selectie Helpman (op voornaam)
Constance, Ivar, Lars, Lucas (K), Marnix, Mart, Nick, Paula, Sam ©, Tijn, Thijs, Tomas & Wessel
Afwezig: Otto (Weekend weg)

Geblesseerd: Sebastiaan
Extra: Constance & Thijs (JO12-1)

Een kleine 3 maand geleden schreef ik voor het laatst een wedstrijdverslag. Ik vind het heel prettig dat er een aantal ouders zijn die af en toe een verslag willen schrijven. Zo kan ik mij als leider bezig houden met andere zaken rondom de wedstrijd. Ik vind het schrijven van verslagen leuk om te doen en daarom heb ik mezelf voor vandaag ingeroosterd.

Het was al bekend dat Otto vandaag afwezig zou zijn, hij is met zijn familie een weekendje weg. Veel plezier Otto! Gisteren ontvingen wij het bericht dat Sebastiaan een knieblessure heeft opgelopen tijdens de training van donderdag, waardoor hij vandaag helaas niet kan spelen.

Daardoor moesten we gisteren alsnog op zoek naar vervangers. Gelukkig had JO12-1 geen wedstrijd dus doen Constance en Thijs vandaag met ons mee.

Vandaag staat de laatste competitiewedstrijd van 2018 op het programma. Tegenstander van vandaag DVC Appingedam JO13-1. DVC staat 5e met 18 punten uit 10 wedstrijden. Ze hebben 23 keer gescoord en 27 doelpunten tegen gekregen, een doelsaldo van -4.

Helpman staat op de 4e plaats met 19 punten uit 10 wedstrijden. Wij hebben 40 keer gescoord en 21 doelpunten tegen gekregen. Dit levert ons een doelsaldo van +19 op.

Het is 10.30 uur tijd om te beginnen, de wedstrijd wordt in gang gezet door Helpman. De 1e echte kans is voor Tijn, maar die ziet zijn schot naast gaan. 2 minuten later schiet Sam van een grote afstand raak, het staat 1-0. We krijgen nog een aantal kansen, maar helaas gaan deze er niet in. 18e minuut Marnix gaat kermend van de pijn naar de grond, hij heeft last van zijn rug. Tomas is zijn vervanger, door deze wissel gaat Wessel in de spits spelen. Beide ploegen krijgen nog wat mogelijkheidjes, maar er wordt niet meer gescoord. We gaan rusten met 1-0.

De 2e helft is 12 minuten bezig als Sam een pass geeft op Lars en die maakt er 2-0 van. De wedstrijd lijkt gespeeld, maar niets in minder waar. In de 47e minuut maakt DVC de aansluitingstreffer en staat het dus 2-1. “De 2-2 hangt in de lucht” hoor ik een gespannen ouder zeggen. “Niks aan de hand, het wordt 3-1 zegt een andere ouder” Vanwege het slechte weer zat een deel van de ouders bij ons in dug-out.

4 minuten voor tijd krijgt DVC een penalty. Gelukkig voor ons wordt deze naast geschoten. Blessuretijd is niet nodig is de mening van een aantal ouders. De prima leidende scheidsrechter telt er 1 minuut blessuretijd bij en fluit daarna voor het einde van de wedstrijd.

We hebben het ons onnodig moeilijk gemaakt vandaag, maar de 3 punten zijn binnen.

Constance en Thijs bedankt voor het meedoen!

Dit was onze laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. In de kerstvakantie doen we mee aan een kerstzaaltoernooi. Op 19, 26 januari en 2 februari zullen we, als koning winter het toe laat oefenwedstrijden spelen. Op 9 februari begint de 2e helft van de competitie met een thuiswedstrijd tegen WVV JO13-1, aanvang 10.30 uur.

Scoreverloop: 6’ 1-0 Sam (afstandsschot), 42’ 2-0 Lars (Sam) & 47’ 2-1
Bijzonderheid: 56’ DVC mist penalty

Dit is een mooi moment om een aantal mensen te bedanken

Jeroen & Rene; Bedankt voor het fluiten
Alex, Annelies K., Herman, Jeroen, Jouke, Mark, Rene, Renzo & Wim; Bedankt voor het vlaggen
Erwin, Herman, Mark, Paula, Renzo & Wim, bedankt voor het schrijven van wedstrijdverslagen
Annelies K., Alex, Erwin, Nicole, Paula, Renzo, Vibeke, & Wim; Bedankt voor het maken van foto’s
Annelies, Jolanda, Martine en Yvonne; Bedankt voor het doen van de ranjadienst
Renzo; Bedankt dat je een keer het coachen van Marten hebt overgenomen
Alle ouders; Bedankt voor jullie betrokkenheid, en het rijden naar uitwedstrijden
Sam; Bedankt dat we, indien nodig, spelers van jullie mochten lenen
Concstance, Luke & Thijs; Bedankt voor jullie aanwezigheid, inzet en dat jullie af en toe mee hebben gedaan met onze wedstrijden
Ouders van bovenstaande spelers; Bedankt dat ze mee mochten doen met onze wedstrijden
Alle ouders; familieleden en andere geïnteresseerden; Bedankt voor jullie support tijdens de wedstrijden
Alle spelers; Bedankt voor jullie aanwezigheid, inzet, gezelligheid tijdens trainingen en wedstrijden
Trainer Marten; Bedankt voor je trainingen, coaching en prettige samenwerking

Nogmaals heel erg bedankt iedereen en we zien elkaar snel weer!

Wij, spelers en begeleiding van Helpman JO13-1, wensen iedereen hele prettige kerstdagen en een gelukkig, gezond, sportief en liefdevol 2019!!

opstelling 1-4-4-3
Tijn Marnix Lars
(43′ Constance) (18′ Wessel)
(57′ Tijn)
Wessel Ivar
(18′ Tomas)
(38′ Thijs)
Sam ©
Paula Sebastiaan Bart Nick
(53′ Nick) (38′ Tomas)
Lucas
Bank: Constance, Thijs & Tomas
Geblesseerd: Marnix
Afwezig: Otto
Extra van JO12-1: Constance & Thijs

Coen Hut
Leider JO13-1

Fotograaf: Paula Mosterman