Helpman JO13-1 tegen Gorecht JO13-1

Ondanks dat het voorjaar al een aantal zonnige dagen heeft opgeleverd, was het op deze zaterdagochtend ouderwets blauwbekken op de Esserberg. Althans, dat was zo voor de toeschouwers: de spelers van Helpman hadden er zin in en waren na een warming up goed opgewarmd voor de revanche tegen Gorecht. De vorige wedstrijd in Haren werd verloren met 4-1, terwijl onze dames en heren meer dan de helft van de wedstrijd domineerden, dus er was hoop dat er dit keer meer in zat. Als het maar lukte om die sterke spits van hen de hele wedstrijd in toom te houden….

 

Vanaf het begin zit Helpman lekker in de wedstrijd; de duels worden fel, maar eerlijk aangegaan en iedereen is goed bij de les. De spits van Gorecht wordt gelukkig nauwelijks bereikt. En als dat dan toch gebeurt staan Wen en Maud (we gaan haar nog missen!) klaar om hem de pas af te snijden. Langzamerhand leiden de goede combinaties van Helpman tot kleine kansen. Uit een aanval over rechts via Roos, Otto en Bram komt een voorzet die Marniek net niet bereikt. Even later is het eerste schot op doel van Marniek wel een feit, maar helaas gaat de bal net over.

 

Een nieuwe uitbraak van Gorecht wordt onschadelijk gemaakt door Mathijs en uit de corner die vlak daarna volgt, kopt de tegenstander de bal net over. Makkelijk wordt het niet! Gorecht heeft een sterk team met vooral veel fysieke kracht.

 

Helpman blijft lekker voetballen en heeft in de eerste helft het betere van het spel. Maar toch valt het eerste doelpunt aan de verkeerde kant. Een vrije trap van Gorecht valt buiten het bereik van Dominique zomaar in het doel: 0-1.

 

Helpman geeft niet op. Ivar schiet een afvallende corner over het doel en ook Sam en Mathijs komen in de eerste helft nog tot een schot. Vlak voor de rust gaat het jammer genoeg weer mis. Gorecht onderschept de bal en schiet de 0-2 binnen. Helpman dringt nog aan, maar het mag niet baten. En helaas moet Roos het veld verlaten door een liesblessure. Tijd voor rust. Ook voor Abel, want die is zo ziek dat hij het zelf op de bank niet meer volhoud en naar huis moet. Gelukkig is Olivier ook al op de Esserberg en wil hij graag helpen in de tweede helft.

 

En die begint begint hoopvol. Terwijl nog enkele toeschouwers vanuit de warme kantine onderweg zijn, ligt de bal al in het doel. Mathijs rond een mooie solo aan de linkerkant van het veld af met een goede voorzet die door Fimme wordt ingetikt: 1-2!

 

Het kwartiertje daarna zet Gorecht een tandje bij en wordt het fysieke overwicht groter. En zoals in de vorige wedstrijd ook gebeurde breekt hun snelle spits weer door de linies heen en loopt razendsnel richting doel: 1-3.

 

Helpman blijft knokken. Marniek komt op links door en wordt gevloerd binnen de zestien. De scheidsrechter (die er overigens niet alleen strak uitzag, maar ook een zeer strakke wedstrijd floot) legt de bal resoluut op de stip. Bram mag de penal nemen en doet dit zonder twijfel: 2-3. De spanning is weer terug!

 

Maar dat is helaas van korte duur. De duels worden feller en steeds vaker is het Gorecht dat er met de bal vandoor gaat. Hun spits wordt nog een keer bereikt en loopt (als vanouds kun je bijna zeggen) richting goal: 2-4. Daarna komen er nog wat kansen voor ons team: een goed schot van Olivier gaat er net niet in en uit een vrije trap wordt rakelings over geschoten. Het mag niet baten. De eindstand is 2-4.

 

Onze spelers hebben voor een mooie en spannende wedstrijd gezorgd en het spel biedt hoop voor de komende weken! En dat is maar goed ook want aanstaande dinsdag wacht al de uitwedstrijd tegen de koploper….

 

Roos en Abel: beterschap! En Olivier bedankt voor het meedoen!

René Asschert

Fotograaf:  Jettie Berends