Helpman JO11-1 districts kampioen Noord!

Zaterdag 14 januari stond het DK noord op het progamma voor ons, een leuke en pittige uitdaging!

Met in onze poule: Blauw wit, De Blesse en Zuidlaren. Over de eerste 2 wedstrijden relatief makkelijke overwinningen waarin wij voetballend de overhand hadden en dat resulteerde in een 2-1 en 2-0 overwinning. De laatste groepswedstrijd was tegen Zuidlaren, al jaren een gewaagde tegenstander waar we het ook moeilijk mee hadden, wat helaas resulteerde in een 2-0 Nederlaag.

2e in de poule maar we waren wel door naar de halve finale waarin we moesten spelen tegen de nummer 1 van Poule B, Burgum O11-1!
Burgum was kampioen geworden in de hoofdklasse dus op voorhand leek het een pittige wedstrijd te worden. Vanaf minuut 1 waren wij de betere aan de bal kregen we veel mogelijkheden, helaas zonder resultaat want de wedstrijd eindigde in 0-0. Toen kwamen er penalty’s voor de Finale, veel spanning bij onze toppers maar alle 3 de penalty’s goed raak geschoten + een goede redding van onze keeper eindigende de penalty reeks in 3-2 voor ons!

Finale tegen Joure O11-1 een fysieke ploeg die niet vies waren van duels maar verder wel sportief waren. Na een
Paar minuten kwamen we 0-1 achter, wederom voetballend beter alleen daar hadden we toen even niks aan. Meegaan in het fysieke spel deed ons goed in combinatie met ons voetbal, hierdoor kwamen we voor rust nog op een 1-2 voorsprong. 2e helft genoeg kansen gehad maar al door net niet. Na 25 minuten floot de scheidsrechter af en waren wij districts kampioen van het noorden O11! Wat betekend dat wij ons in Juni mogen opmaken voor het Nederlands kampioenschap O11! Hier komen alle winnaars van het Land naartoe om te strijden voor de 1e plek.

Ongelofelijk trots op het team, top dag ondanks het mindere weer!

Tim Sanders
Trainer coach Vv Helpman O11-1