Helpman JO10-1, 6e op NK!

Met iets meer gel in het haar dan anders, althans de kinderen, vertrokken we naar Holten. Opzet: 8 poules van 4 teams, na de poulefase speelden de nummers 1 in voor plek 1 t/m 8, alle nummers 2 voor plek 9 t/m 16, etc. Elke wedstrijd 2x11min.

Nootdorp en Nieuw West United uit onze poule waren niet gekomen, de andere poules waren wel compleet. Wij speelden twee wedstrijden tegen ATC ’65 uit Hengelo voor plek 1 of 2 in de ‘poule’.

We begonnen goed, na 2 seconden lag de bal in het net, na een perfecte uitvoering van een ingestuurde aftrap door ons; 0-1 door Stan. Een lekker begin van het toernooi. Snel kwamen we op 0-2. ATC’65 hervond zich en bij rust stond het 2-3. Het was scherp, wennen aan een hoger tempo, minder tijd aan de bal, kortom sneller handelen. De tweede helft was spannend, het werd snel 3-3 en toen het buigen of barsten was, maakten we de belangrijke 3-4. Dit gaf goede energie.  Eindstand ATC’65- Helpman 3-5.

Kort bespreken, half uurtje pauze, schaduw, slokje drinken, verplaatsen van het grasveld naar kunstgras voor de return. Dit liep makkelijker, we durfden en konden de bal beter laten gaan op het kunstgras, en wonnen dit keer met 6-1.
Eindstand Helpman – ATC’65 6-1. 

Toen was het wachten, lang wachten. Jongens in de schaduw, bottle flip, wedstrijdjes kijken, bottle flip, mag ik even voetballen, nee je mag niet voetballen, probeer te rusten, hoe lang duurt het nog?  Etc.

Finaleronde:
Eerste pot tegen BFC Bussum. Twee weken terug hadden ze gewonnen met hun nieuwe O11 tegen Sparta, Utrecht, Heerenveen en AZ. We hadden het makkelijker kunnen treffen in de loting, maar dit zijn de wedstrijden waar we vooraf op hoopten.

Het was een fantastische pot. Fysiek, emotie aan de kant. Bij rust 2-0 achter, mopperen op elkaar, het viel de jongens tegen. De tweede helft volle bak gegaan, BFC onder druk, Stan en Teun heersen achterin, 2-1 door Lieuwe. Nog 6-7min te spelen. Alles op de aanval, al het fysiek op het veld, een paar keer nog dichtbij, maar helaas 2-1 verloren. Niet weggespeeld, gemeten en verloren. Na afloop de complimenten en interesse van BFC.
BFC Bussum – vv Helpman 2-1

Nu speelden we nog voor plek 5-8. Half uurtje rust, de boel weer opladen, de vermoeidheid en het fysieke spel begint langzaam op te spelen. Her en der pijntjes en jongens die minder kunnen spelen. Pot 4 tegen vv Spirit (Oudekerk aan den IJssel). Goed voetbal, fantastische goals.
vv Helpman – vv Spirit 8-2

Laatste wedstrijd om plek 5/6 tegen usv Hercules uit Utrecht. Hercules had net als wij ook nipt verloren van BFC maar dan van het andere BFC team. We speelden nog best behoorlijk, maar algeheel was het inmiddels minder scherp. Bij rust 2-1 achter. Een minuut voor tijd maakten we de 2-2. Penalties! De afgelopen weken hebben we geoefend op penalties, maar was geen garantie voor succes. Helaas maakte Hercules er één meer.
Usv Hercules – vv Helpman 2-2, hercules wns

BFC I en BFC II in de finale.

Zesde op het NK! Het was een top dag!

Eelke ter Steege