Helpman heeft volgend seizoen 1 heren selectie team met Ommar Jager als trainer/coach

Al een aantal jaren heeft Helpman een goed presterend zaterdag 1 en zondag 1. Zo lang deze twee elftallen een representatief elftal op de been konden brengen, waren wij als bestuur blij met deze twee teams. Echter is het moment daar dat er in zondag 1 minimaal 6 (basis)spelers na dit seizoen afscheid nemen. Zij laten een gat vallen wat moeilijk op te vangen is door de jeugd of spelers van buitenaf en daarbij zien wij natuurlijk ook de trend bij de clubs om ons heen dat steeds meer clubs voor het zaterdagvoetbal kiezen.

Daarom hebben wij de keuze gemaakt om volgend seizoen verder te gaan met één heren selectie elftal. Een nieuw Helpman 1. Dit team zal in de basis bestaan uit een combinatie van zaterdag 1 en zondag 1. De inventarisatie welke spelers in het team willen gaan spelen, is zo goed als rond en de komende periode gaan we met hen een traject in om te komen tot één team.

Tot die tijd spelen zowel zaterdag 1 als zondag 1 mee om het kampioenschap in hun competities. Dit maakt dat het nog niet bekend is in welke klasse Helpman 1 volgend jaar komt te spelen. Hiervoor zijn 3 scenario’s:
1. In het geval dat zondag 1 promoveert, zal het nieuwe team volgend seizoen in de 1e klasse terecht komen van het weekendvoetbal. Dit betekent dat enkel uitwedstrijden tegen traditionele zondagclubs op de zondag gespeeld dienen te worden. Maar in principe speel je bijna al je wedstrijden op zaterdag.
2. In het geval dat zaterdag 1 promoveert, zij hebben al een periode op zak en doen mee om het kampioenschap, speelt Helpman 1 volgend seizoen in de zaterdag 2e klasse.
3. Indien zaterdag 1 en zondag 1 niet weten te promoveren, dan speelt Helpman 1 volgend jaar in principe in de zaterdag 3e klasse. Een eventuele horizontale overschrijving had medio september 2023 aan de KNVB medegedeeld moeten worden. Destijds was het nog niet bekend hoe de bezetting bij zaterdag 1 en zondag 1 in het seizoen erop eruit zou zien.

Tot slot zijn wij blij om te melden dat wij met Ommar Jager een overeenstemming hebben bereikt om volgend seizoen de trainer te zijn van het nieuwe Helpman 1. Ommar is oud jeugdtrainer bij onze club en heeft daarna gewerkt bij o.a. Drachtster Boys en FC Emmen. Nu heeft hij zaterdag 1 onder zijn hoede. Wij hebben er vertrouwen in dat wij met hem kunnen komen tot een herkenbaar Helpman 1.

Bestuur vv Helpman