HELPMAN HEEFT ONDANKS VERLIES NIKS VERLOREN

GRONINGEN, 26 september 2020.

Vandaag de wedstrijd tegen de Heracliden VR1. Met mooi voetbal in de eerste 60 minuten, veel spanning en sensatie en een ietwat geflatteerde uitslag.

Stipt om 14.30 uur begonnen we aan de wedstrijd. De Heracliden is op papier een fysiek, sterk team en dit maakten zij direct waar door in de eerste minuten te scoren. Echter deed Helpman niet voor ze onder. Want wij hebben Denise, strijdlustig als altijd en lekker fel in de duels. En Amber, die al koppend lekker aan het verdedigen was. Norah, die met dat loei harde schot altijd voor veel sensatie zorgt middels mooie corners en flinke uithalen op doel. Helaas zonder succes. Desondanks genieten we er wel van! Van ons spel, onze inzet en onvoorspelbare trucjes. Eigenlijk is het kunst. En dan vergeet ik nog de sliding van Sophie. Het publiek zag de spits van de Heracliden al scoren, echter op het allerlaatste nippertje stak Sophie daar haar voet voor middels een spectaculaire sliding. Dit en nog veel meer, gebeurde er in de eerste helft. Met slechts 1 doelpunt verschil gingen we de rust in.

Ook in de tweede helft begonnen we goed! Wij hebben Judith centraal achterin, dat is echt zo’n rots in de branding. Zij staat er gewoon altijd, doet wat ze doen moet! Heerlijk is dat. En Prerna, snel en behendig weet zij de tegenstander te verrassen. Anouk, die met haar schijnbewegingen menig tegenstanders weet uit te spelen. Stuk voor stuk hebben we zo allemaal onze talenten. Waar het dan mis is gegaan? Wat kleine foutjes en gebrek aan communicatie. De Heracliden wisten dit af te straffen door nog 4 keer te scoren. Dat is ook een ding hoor, die communicatie. U moet ons eens horen buiten het veld. Enfin, nog genoeg om te verbeteren. Zolang we dat maar weten, dan heb je naar mijn idee niks verloren. Want je hebt pas echt verloren, als je er niks mee doet.

Toeschouwers bedankt! Wij hopen jullie volgende week weer te kunnen trakteren op een hoop spektakel, strijdlust en passie. Om 10.00 uur, uit tegen TKB.

Graag tot dan!

Irma van Erp