Helpman kan geen potten breken tegen Hoogezand 3

HOOGEZAND – Met een zwaar gehavende selectie reisde het 2e elftal van de v.v. Helpman richting Hoogezand. Maar liefst 7 spelers ontbraken vandaag in de wedstrijdselectie. Hierdoor werd een beroep gedaan op drie A-junioren, waarvan Berend Rondhuis in de basis mocht starten.

Het eerste kwartier zag er veelbelovend uit. In deze fase kon Bram De Vries zijn ploeg op voorsprong brengen, maar hij zag zijn inzet net over de deklat verdwijnen. Het leek een kwestie van tijd te zijn totdat het eerste doelpunt zou gaan vallen. Hoogezand daarentegen begon wat afwachtend aan de wedstrijd. Al na 17 minuten spelen moest Mark Vegter door een hamstringblessure het strijdtoneel verlaten. Zijn vervanger was Frank v.d. Ploeg. In deze fase kroop Hoogezand steeds verder uit haar schulp. Zij werd in deze fase ook door Helpman in het zadel geholpen door veelvuldig balverlies en onzorgvuldigheid in de passes. Hoogezand kwam in de 27e minuut dan ook terecht op een 1-0 voorsprong.

Na rust leek Helpman weer terug te komen in de wedstrijd. De grootste kans kwam op naam van Jos Dijkhuizen, die een prachtige voorzet van Gijs Ringnalda niet in het doel wist te krijgen. Maar na drie kinderachtige verdedigingsfouten kon Hoogezand verder uitlopen en werd uiteindelijk de eindstand bepaald op 4-0. Een geheel terechte uitslag. Helpman kon niet hetzelfde brengen als vorige week, toen FC Lewenborg op 1-1 werd gehouden.

Volgende week is zondag 2 vrij. De competitie wordt de week daarop hervat thuis tegen v.v. Roden 2.

Rik Dagelet; Chris ten Hoope, Aron Rogers, Bram de Vries, Berend Rondhuis (46e Pedro Agosti) en Mark Vegter (18e Frank v.d Ploeg); Mark Richardson, Mark Boon en Amar de Priester; Jos Dijkhuizen en Gijs Ringnalda (63e Bram Driessen).

Marco Pesiwarissa