Helpman boekt twaalfde overwinning op rij tegen VV Opende

VV Helpman-VV Opende
Uitslag: 6-0
Doelpuntenmakers: Michiel Rusch (2x), eigen goal (2x), Rémon Schutte, Camiel Buursma

Helpman heeft weer goede zaken gedaan, door VV Opende met ruime cijfers te verslaan. Hierdoor gaat het team met een goed gevoel een rustperiode van drie weken in. In het weekend van Pasen en Koningsdag zal namelijk niet gevoetbald worden. Daarna wacht op 4 mei de kraker tegen en bij VV Velocitas. Een overwinning voor Helpman in deze eerstvolgende competitiewedstrijd zou de titelrace nagenoeg beslissen. Kom die wedstrijd in het Stadspark vooral bekijken!

Al snel bleek de wedstrijd van vandaag een opvallend makkelijke te worden voor de Blauwwitten. Rechtsbuiten Michiel Rusch maakte na enkele minuten een actie naar binnen en schoot de bal met zijn linkerbeen in de bovenhoek. Bij de tweede goal was hij ook betrokken: na een dribbel en een schot vloog de bal via een vreemde carambole en twee verdedigers van Opende in de goal. Rémon Schutte was ook graag betrokken geweest bij deze goal: ‘’SPEEL DIE BAL!!’’, schreeuwde hij net voordat de bal alsnog verassend het net in viel.

Even later kreeg hij alsnog zijn zin. Een geweldig boogballetje van Camiel Buursma werd door Rémon beloond: hij nam de bal goed uit de lucht mee, dribbelde richting goal en tikte de bal langs de aan de grond genagelde keeper. Zo stond Helpman binnen een redelijk kort tijdsbestek op een 3-0 voorsprong. Het voetbal werd hierna wat minder. Niet alleen door de ietwat verslapte concentratie van Helpman, maar ook door het zeer lompe spel van VV Opende. Zo was Rémon Schutte een luttele seconde als schoonspringer te bewonderen: op volle snelheid werd hij getackeld, vloog horizontaal door de lucht en maakte een mooie schroef.

De scheidsrechter bestrafte enkele overtredingen terecht met geel en floot goed. De selectie van Helpman weet nu niet alleen dat de man goed kan fluiten, maar weet ook zijn halve levensverhaal. Voor de wedstrijd werden niet alleen de spelerspasjes gecontroleerd, maar konden de Helpernezen ook op een uitgebreide introductie van de arbiter rekenen. Zo is de man geboren in Rotterdam, woont hij sinds dit jaar in Assen en heeft hij maar liefst veertig jaar zelf gevoetbald. Doe ermee wat u wilt.

Voor rust werd nog wel de 4-0 gemaakt door Michiel Rusch. Na een cornervariant met Jorin Keekstra kreeg hij de bal op de rand van de zestienmeter en werkte hij de bal wederom met een krul in de linkerhoek van de goal. De cornervariant was deze wedstrijd opvallend. Tweemaal speelde Michiel Rusch de corner kort richting Jorin Keekstra, die de bal dan afschermde ten opzichte van zijn verdediger, maar hem niet aanraakte. Michiel Rusch dribbelde dan verder. De geopperde, nieuwe spelregels van Marco van Basten worden bij VV Helpman al toegepast: wat een vooruitstrevende en moderne club is het toch.

In de rust werd de wedstrijd tegen ONR besproken: enkele weken terug stonden de Helpernezen met 4-0 voor, maar boekte ze uiteindelijk maar een nipte overwinning (4-3). Na de rust besloot de ploeg van Peter van der Slot dus aanvallend en scherp te beginnen. Dit resulteerde al heel snel in de 5-0: een strakke voorzet van Camiel Buursma werd door een verdediger van VV Opende in het eigen doel gewerkt. Gelukkig werd de spits later beloond voor zijn uitstekende spel deze wedstrijd, en kwam hij zélf op het scoreformulier. Hij pikte de bal in de zestienmeter op en schoot de bal meedogenloos in de rechterkruising: 6-0.

Het wachten is nu op de volgende speelronde. Helpman staat met vier punten voor op Velocitas en op 4 mei spelen de bovenste twee tegen elkaar. Nog vier speelrondes, nog vier finales. Nogmaals, komt dat zien!

Michiel Rusch