Helpman – ACV (jo 15 1)

Op het zonovergoten voetbalveld van Helpman ontmoetten deze twee klassieke clubs elkaar op 14 september 2019. Het begin was bemoedigend. Binnen enkele minuten echter scoort ACV nadat de afvallende bal na een vrije trap van Helpman niet goed wordt verwerkt. Het is duidelijk dat ACV beschikt over pijlsnelle aanvallers.

Snel al scoort Sam de tegentreffer na paniek in de verdediging bij ACV. Zou het dan toch zo’n ochtend worden? Nee dus.. Vanaf de aftrap scoort ACV de 1-2. Helpman herstelt zich en creëert kans na kans. Marnik passeert de keeper met een prachtige beweging maar een ACV been dat aan een slijdend jongetje vastzit voorkomt de 2-2. In de 8e minuut weer een kans na knullig ingrijpen van de keeper van ACV maar wederom volgt een redding in het doelgebied. Toch valt hij.. Na een prachtige voorzet van Marnik over rechts tikt Sam ten tweede maal de bal achter de keeper. 2-2.

We komen er achter dat de keeper van ACV Joost heet. Dit omdat Joost veel reacties van zijn teamgenoten krijgt.

Wederom is de vreugde van korte duur. Uit een counter scoort ACV 2-3. Na enkele katachtige reddingen van onze keeper en een schot van Minne die door Joost wordt gestopt scoort ACV nog een frommelgoal voor rust. 2-4.

Direct na de aftrap voor de tweede helft scoort ACV uit een corner. Een uit de kluiten gewassen Assenaar kopt de bal meedogenloos in. Ook de 2-6 en de 2-7 vallen in de tweede helft. Toch zien we Helpman bij vlagen goed combineren en het gevecht ook steeds meer aangaan. Gele en rode kaarten blijven gelukkig uit.

Het is een prestatie waar dit team mee verder kan. Zeker gezien het feit dat vanaf volgende week ze meer gelijkwaardige tegenstanders gaan treffen.

Eldert van Wijngaarden

Fotograaf: Vibeke Veenboer