Helpman aan kop na zege op De Lauwers

Uitslag: 5-0
Doelpuntenmakers: Elmer Laagland, Mart Huls, eigen doelpunt, Jesse Keekstra, Tim van Dorp

Helpman heeft een week voor de winterstop de koppositie over genomen van Velocitas, dat uit bij ONR met 5-0 onderuit ging. Volgende week wacht de laatste test bij Opende, waar de Helpernezen het winterkampioenschap kunnen veilig stellen.

Vanaf minuut één zou De Lauwers de bus zou parkeren. Later werd duidelijk dat de grensrechter van dienst dacht dat hij letterlijk deelnam aan het verkeer, en zich negentig minuten verkeersleider waande. ‘’Al last van de schouder, grens? Morgen even naar de fysio of niet?’’, aldus Jorin Keekstra.

Sowieso leken meerdere mensen vandaag een vertekend beeld van de realiteit te hebben. Gerwin Hooghoudt dacht vandaag de sport rugby te beoefenen en wist meerdere ballen het vangnet in óf over te jagen. De scheidsrechter had een nieuwe spelregel bedacht: na het maken van een doelpunt moet men zo snel mogelijk terug naar eigen helft, zonder het doelpunt te vieren: ‘’Doorlopen!!’’. Michiel Rusch vond dat hij niet alleen in figuurlijke zin een krampachtige moest spelen en lag na 65 minuten kermend van de pijn terug op het grasveld. ‘’Help! Duw die teen naar beneden!!’’. Gelukkig was er Mart Huls om hem bij te staan en in het vervolg de volledige rechterkant te bestrijken. Dit omdat er al drie wissels hadden plaatsgevonden en Rusch alleen nog kon wandelen. Diezelfde Mart Huls nam het principe van een ‘’moderne’’ back wel heel serieus: hij stond de spitsen van Helpman meer in de weg, dan de spitsen van de tegenstander. Wel leidde dit tot de 2-0, waarbij hij een mooie actie en een geweldige voorzet van Elmer Laagland tot een goede kopgoal promoveerde.

Elmer Laagland had daarvoor al zelf de 1-0 gemaakt. Op aangeven van Michiel Rusch, die toen nog wel in staat was tot een sprintje, volleerde hij het leer linksonder de goal in. Alle goals werden trouwens gemaakt in de eerste helft. De 3-0 was de verantwoordelijkheid van Amar de Priester, die zijn voorzet door een verdediger van De Lauwers in het doel gewerkt zag worden. De 4-0 was van Jesse Keekstra: hij werkte de bal met de onderkant van zijn schoen binnen, na een goede aanval via zijn broer Jorin Keestra en Elmer Laagland. Toen Gerwin Hooghoudt besloot om ook een láge bal te spelen, leidde dit plots tot de 5-0. Tim van Dorp liep goed de diepte in en rondde na een mooie kapbeweging af.

Als we het verslag van de tweede helft net zo langdradig maken als het spel, zijn we nog heel lang bezig. Beter is het om hier geen woorden aan vuil te maken en ons te concentreren op de derde helft. Hierin schakelde onder andere Willem Gootjes een tandje bij. Ook het personeel van de Albert Heijn heeft ondervonden dat ‘’de Goat’’ geen water bij de wijn zou doen. Jorin Keekstra had een nuchtere blik op het tafereel: ‘’Scherven brengen geluk’’. Tim van Dorp liet zien dat hij het goede voetenwerk had bewaard voor de derde helft. Stan de Vries liet Gerwin Hooghoud zien wat het inhoudt om je als een volwassen speler te gedragen… Of zijn enkel het hiermee eens was, is de vraag. Dit alles voorafgaand aan de laatste wedstrijd voor de winterstop, waarna een lange derde helft tot 8 februari zal volgen. Maar het belangrijkste: Helpman zaterdag 1 is koploper!! Hessel Wijnja: ‘’Leeekker!!’’.

Michiel Rusch