Helpman 2 niet in de problemen tegen OZW 2

GRONINGEN – Met GSAVV Forward 2 – FC Lewenborg 2 en v.v Hoogezand 3 – v.v. Roden 2 op het programma, moesten de Helpernaren vandaag een goed resultaat halen om bovenin de Reserve 2e Klasse mee te blijven strijden en de koppositie in de 2e periode te kunnen behouden. Na 90 minuten spelen stond de 3-0 op het scorebord door doelpunten van Timme Miedema, Ricardo Zwiers en Pascal Olinga. Helpman doet op alle fronten mee. Gezien de kwaliteit van de selectie ook niet verwonderlijk. Timme Miedema en Etienne Kick, terug van een buitenlands avontuur, keerde weer terug in de wedstrijdselectie.

 

Vanwege het feit dat maar liefst zes spelers te laat kwamen, moest de opstelling na de wedstrijdbespreking op acht plaatsen gewijzigd worden. Ook het tactisch concept kon direct de prullenbak in. Desalniettemin kon er een representatief elftal binnen de lijnen gebracht worden. OZW liet direct vanaf het begin het initiatief over aan de Blauw Wit-hemden, dat zeer dominant uit de startblokken kwam. Echter, door het compacte speelveld, kon Helpman in de beginfase weinig potten breken. Helpman kreeg in het eerste bedrijf via oa. Gijs Ringnalda en Jos Dijkhuizen enkele kansen, maar zij hadden het vizier niet op scherp staan. Er was een penalty nodig om op voorsprong te kunnen komen. Ricardo Zwiers werd in het zestienmetergebied gevloerd, waarna Timme Miedema vanaf elf meter de bal inschoot, 1-0. Vlak voor rust kon Etienne Kick zijn ploeg op een riantere voorsprong brengen, maar hij miste voor open doel.

 

Na rust vonden er bij OZW enkele wisselingen plaats in de basiself. Helpman kwam ongewijzigd uit de kleedkamer. In de 57e minuut werd Gijs Ringnalda vervangen door Bram de Vries. Helpman bleef het spel domineren, maar wist dit niet uit te betalen in doelpunten. Uiteindelijk werden ook Claudio Lopez, Etienne Kick en Mark Richardson vervangen. Voor hen kwamen Sedin Zukanovic, Chris ten Hoop en Ischa de Groot voor in de plaats. Eerstgenoemde moest na ruim tien minuten spelen alweer het strijdtoneel verlaten door een enkelblessure. Hij werd vervangen door Pascal Olinga, die weggeplukt werd van veld 5 waar Helpman 3 haar competitiewedstrijd afwerkte.

 

Na ruim 80 minuten spelen kwam de doelpuntenmachine eindelijk weer op gang. Allereerst was het Ricardo Zwiers die de bal achter de OZW-goalie kon verwerken door prima voorwerk van Ischa de Groot. Drie minuten later was het Pascal Olinga die door Jos Dijkhuizen werd bediend, 3-0.

 

Volgende week gaat Helpman 2 op bezoek bij koploper FC Lewenborg. De wedstrijd begint om 11.00 uur in Lewenborg.

Marco Pesiwarissa