Helpman 1- Germanicus 1 (3-4)

Groningen – De topper in 2L kende vandaag een zeer grillig scoreverloop. Helpman als nummer 3 altijd een geduchte tegenstander voor elke bezoeker op de Esserberg, zo ook vandaag voor Germanicus uit Coevorden. Germanicus die ook in het verre verleden de tegenstander van Helpman was, toen in de eerste klasse. De winnaar van vandaag kon weer een goede stap zetten om volgend jaar op dat niveau te voetballen.

Vandaag had Helpman het betere spel. Germanicus, niet gewend op het spelen op kunstgras, had in het eerste kwartier alle geluk van de wereld, kansen voor Helpman waren divers, echter het vizier stond niet op scherp.

Na de 1-0 voor Helpman, scoorde Germanicus direct de 1-1 en de 1-2. Voor rust maakte Helpman alsnog de verdiende 2-2. In de tweede helft gebruikte Germanicus meer de lange ballen, en werd zo gevaarlijker voor het doel van Helpman. Na een spannende periode leek het erop dat de strijd in 3-3 zou eindigen. Teleurstellend voor Helpman zette Germanicus 3-4 op het scorebord. De toeschouwers van beide kanten zagen een zeer aantrekkelijke en vermakelijke wedstrijd.