Haren, 9 februari 2019 Helpman JO13-1 – WVV JO13-1

Zaterdag 9 februari neemt de JO13-1 het op tegen de leeftijdsgenoten van de Winschoter Voetbalvereniging en… tegen de elementen. Naast de 22 spelers, de scheidsrechter en zijn twee assistenten was er een stevige wind actief op het veld. Wie weet hier het beste mee om te gaan? De eerdere confrontatie (de eerste wedstrijd van het seizoen) ging in Winschoten met 5-2 verloren. De tweede wedstrijd tegen WVV is de eerste wedstrijd na de winterstop. WVV staat tweede op de ranglijst, wij staan vierde.

WVV begint vel aan de wedstrijd en zet ons onder druk. Tot echt uitgespeelde kansen leidt dit niet. Na zo’n tien minuten komen wij wat beter in de wedstrijd en weten we wat onder de druk uit te voetballen. Dit levert een aantal kansen op. Een mooie steekbal vanaf ons middenveld wordt door Lars nog net niet tot goal gepromoveerd. Even laten krijgt Marnix de bal van Wessel op de rand van het vijandelijke strafschopgebied. Marnix zet goed door en weet de verdediging van WVV te slechten. Oog in oog met de keeper rondt hij beheerst af met een schuiver in de lange hoek. De klok geeft aan dat er dan 17 minuten zijn gespeeld. In het vervolg van de eerste helft zijn er over en weer nog wat kansen. Vooral WVV weet nog tot een aantal schoten te komen. Lucas redt kundig.

De tweede helft begint ongeveer gelijk als de eerste met een sterk WVV. Technisch zijn ze zeker niet beter dan Helpman. Op basis van hun fysiek en felheid stichten ze wel gevaar. De 1-1 hangt in de lucht… Na 6 minuten in de tweede helft is er een moment van onoplettendheid in onze verdediging. WVV maakt hier dankbaar gebruik van. De vrijstaande spits kan rustig aannemen en laat Lucas kansloos. De rest van de wedstrijd (we zijn inmiddels met de vierde wedstrijdbal bezig… er liggen drie in het weiland) is de wedstrijd redelijk in evenwicht. WVV is nog een paar keer gevaarlijk. Onze verdedigers staan echter geen grote kansen meer toe. Aan de andere kant zien we een schot van Sam dat net naast gaat en een volley van Ivar die wordt gered door de keeper. Aan de kant hoor je zeggen “misschien moeten we maar tevreden zijn met een puntje” en “fluit maar af scheids”, ook wel een beetje uit angst voor een late tegentreffer. Niet veel later fluit de uitstekend leidende scheidrechter af. Een verdiende 1-1 uitslag is het resultaat.

opstelling 1-4-4-3
Lars Marnix Tijn
(17′ Tijn) (45′ Ivar) (17′ Lars)
(20′ Ivar) (45′ Tijn)
(45′ Lars)
Wessel Ivar
(20′ Tomas)
Sam ©
Paula Bart Sebastiaan Nick
(30′ Mart)
Lucas

Bank: Mart & Tomas
Afwezig: Otto

Renzo Terpstra

Fotograaf: Herman Lubbers