Groningen, 26 oktober 2019 GRC JO15-1 – Helpman JO15-1

Vandaag moesten we tegen GRC JO15-1. Iedereen moest op eigen gelegenheid naar GRC komen. We waren niet compleet. Wen, Olivier, Marniek en Milan waren er niet i.v.m. vakantie. Er stond een hele harde wind. GRC staat bovenaan in de competitie en wij staan 7de. Op voorhand dus een lastige wedstrijd.

 

Om 11:00 werd er afgetrapt. Na 4 minuten verovert het middenveld de bal. Otto kan daardoor Bram inpassen. Dan komt Bram goed door aan de zijkant en geeft hem strak voor op Sam die de bal in het doel schiet. De rest van de 1ste helft gebeurt er niet heel veel bijzonders. De verdediging van ons staat goed en zelf komen we niet echt tot hele grote kansen. Dan fluit de scheids 10 minuten voor het einde van de eerste helft af. De coach van de tegenstander gaat er op af en er wordt besloten dat er in de 2de helft wat minuten bijkomen. We gaan rusten met een 0-1 voorsprong.

 

Vol goede moed komt het team het veld op voor de tweede helft. In de 2de helft zakt het team wat in. We gaan niet meer vol voor de duels en komen niet meer tot kansen. Dan gaat Abel in de zestien met 2 handen omhoog een duel in en krijgt de bal tegen zijn handen. De scheids geeft hier tot ieders verbazing geen penalty voor. Als even later Minne met de handen langs het lichaam de bal tegen zijn arm aan krijgt geeft de scheids wel een penalty. De penalty wordt goed ingeschoten. Het staat 1-1. Even later verovert Minne de bal op het middenveld en begint aan een solo. Deze solo stopt als hij in de zestien wordt neergehaald door de captain van de tegenstander. Penalty! Wytze gaat achter de bal staan en hij schiet de bal beheerst in de hoek. Daarna is het tegenhouden en hopen dat we via de counter nog een keer kunnen toeslaan. Dan is het eigenlijk tijd. Maar de scheids had aan het einde van de eerste helft gezegd er nog wat minuten bij te doen. Maar tot ieders verbazing fluit hij 1 minuut nadat de wedstrijd eigenlijk was afgelopen af. Hij zei dat hij dit deed omdat hij klaar was met het gezeik van de tegenstander.

 

En zo wordt er uit gewonnen met 1-2 bij de koploper. Dat is een lekker begin van het weekend. En zo klimmen wij van de 7de naar de 5de plek op ranglijst. GRC blijft op doelsaldo koploper van de competitie.

 

opstelling 1-4-3-3
Lars Sam Bram
(60′ Otto)
Otto Wytze Ivar
(45′ Wytze) (24′ Wessel)
(60′ Minne ©)
Abel Minne © Mathijs Bart
(60′ Wessel)
Dominique
Bank: Wessel
Afwezig: Marniek, Milan, Olivier & Wen

Schrijver: Sam Terpstra, speler van de JO15-1

Fotograaf Alex