GRIJZE DAG VOOR HELPMAN DAMES 2

GRONINGEN, 9 november 2019

Op het koude, sombere, zwaarbewolkte sportpark Coendersborg speelde Helpman vandaag de wedstrijd tegen ON vr4. Zowel ON als Helpman kunnen wel wat punten gebruiken, dus op papier beloofde het een spannende pot te worden.

Helpman begon in de volgende opstelling aan de wedstrijd. Joyce in de goal, Manon Top en Joniek op de backposities en Judith met Naomi centraal achterin. Op het middenveld Florianne, Noa en Rebekka en onze voorste linie bestond uit Suzanne, Andrea en Marieke.

Vanaf de eerste minuut ging het moeizaam. Helpman had veel balverlies, passes kwamen niet of nauwelijks aan, we vergaten ons eigen spel en waren vooral druk bezig met verdedigen. Na 17 minuten een corner voor ON. In eerste instantie werd deze tegengehouden, maar door klungelige omstandigheden belandde de bal toch binnen de palen. Direct daarna weer een corner voor ON. Waar je ON hoort roepen, nog zo één! Denkt Rebekka, niks er van! Kop dr veur! En dat deed ze dan ook, behendig wist ze de bal weg te koppen. Helaas viel na 33 minuten alsnog de 2-0 voor ON. Helpman speelt slordig en van het goede voetbal van vorige week is vandaag niks meer over. Na 38 minuten valt de 3-0 voor ON. Voor Helpman geen kansen in de eerste helft.

Na de rust komen Irma, Karin en Anne binnen de lijnen voor Manon Top, Suzanne en Judith. Weinig verandering ten opzichte van de eerste helft. Helpman speelt onzorgvuldig en slap. ON weet in de tweede helft nog 2 keer te scoren en zo eindigt de wedstrijd met een uitslag van 5-0. Het is jammer dat we niet het voetbal hebben laten zien wat we wel kunnen.

Na zo’n wedstrijd kunt u zich afvragen, of er wel een man of the match is. Nou ik vind van wel. Mijn stem gaat naar Noa, die al wekenlang naar deze wedstrijd heeft uitgekeken en echt in bloedvorm was.

Gelukkig is er nog genoeg te vieren. We vieren dat Ineke terug is van haar vakantie, dat Karin na een hele lange blessure weer kan voetballen en dat Joyce onze nieuwe keepster is dit seizoen. Ook vieren we vanavond onze teamavond en spelen we dan het populaire spelprogramma ik hou van Holland. Ik verwacht niet dat Linda de Mol dat komt presenteren, maar het wordt gegarandeerd een mooie avond. Want we houden van Holland, we houden van voetbal en we houden van elkaar!

Tot slot, een bedankje voor het publiek. Ondanks onze matige prestaties weten jullie toch elke week weer de weg te vinden naar het voetbalveld. En nog belangrijker, dat jullie het vertrouwen en geloof in ons blijven houden waarderen we enorm. Vandaag slechts een handjevol toeschouwers, maar we zijn er maar wat blij mee.

Volgende week spelen we thuis om 14.30 uur tegen Farmsum vr1.

Graag tot dan!

Irma van Erp