GLAS HALF VOL TIJDENS BEKERWEDSTRIJD VR3.

GRONINGEN, 5 SEPTEMBER 2020.

Tijdens deze rumoerige periode waarin verder weinig te beleven viel, zijn vele van ons dingen gaan doen, die ze normaliter niet doen. Hardlopen. Echt waar. Helaas is hardlopen wel wat anders dan een potje voetballen, maar na een prima voorbereiding stonden we vandaag toch fit aan de start van onze eerste echte wedstrijd. En ja, dat was even wennen. Een aantal spelers bij ons voetbalt mede voor de derde helft, de feestjes en de overige teamuitjes die momenteel niet door mogen gaan. Nog iets waar we aan moeten wennen is dat we geen dames 2 meer zijn, maar dames 3. Een nieuwe trainer, een nieuw team, even wennen, maar ook ruimte voor nieuwe kansen en nieuwe vrienden.

Jullie zijn natuurlijk razend nieuwsgierig naar dit nieuwe team en daarom zijn wij vandaag speciaal voor u op de foto gegaan. Met trots stel ik ons even voor.
Op de bovenste rij van links naar rechts:
Prerna, Judith, Norah, Amber, Andrea, Manon Bezu, Anouk, Lisanne en trainer Mennie Schlaman.
Op de onderste rij: Suzanne, Hannah, Irma, Manon Top, Joyce, Joniek, Karin, Lotte en Celine.
Op de foto ontbreken Denise en Sophie.

Over de opstelling kan ik vandaag kort zijn. In overleg met TKB is besloten om lekker door te wisselen. Ik bespaar u ons wisselbeleid, het komt er op neer dat we allemaal ons beste beentje voor hebben gezet.

Stipt 12.00 uur begonnen we aan de wedstrijd tegen TKB VR8. De eerste 5 minuten waren net zo onstuimig als het weer. Gelukkig kan ons spel, net zoals het weer, ook alle kanten op. De zon brak af en toe door en met vlagen werd er prima gevoetbald door de Helpernezen. Tijdens die vlagen werd er lekker gecombineerd en wisten we elkaar goed te vinden. Al snel een kans voor TKB, echter wist Joyce, de Onana van dames 3, ons met een knappe redding op de nul te houden. Na 13 minuten wist TKB toch te scoren. Zij bleven niet lang op voorsprong. Via een goede voorzet wist Norah de gelijkmaker er subliem in te schieten.

Na de rust maakte TKB de 1-2 en wederom vrij snel daarna volgde de gelijkmaker op naam van Manon Bezu, die vandaag helemaal in haar element was op de spits positie. Terwijl wij kans hadden op de 3-2, maakte TKB hem. Helaas! Ook de laatste goal was voor TKB en zo eindigde de wedstrijd in een 2-4 uitslag.

Nog een paar feitjes!
– Lotte speelde vandaag haar eerste wedstrijd en wat deed ze dat goed!
– Karin vervulde vandaag feilloos haar nieuwe positie op het middenveld.
– Jocye had voor vorig jaar nog nooit gevoetbald en maakte vandaag haar debuut voor dames 1, uitkomend in de eerste klasse!
– We hebben nog nooit zoveel publiek gehad. Fantastisch! Bedankt voor jullie komst!

Onze trainer, Mennie, was na de wedstrijd niet tevreden maar ook niet ontevreden gelukkig. In deze opbouwende fase is het voor Mennie een mooie taak om van ons individuen een nieuw, succesvol team te maken.

Ondanks de uitslag is het toch fijn in deze onzekere tijden dat het glas vandaag half vol was voor dames 3.

Volgende week spelen we thuis om 17.00 uur tegen Bedum VR3.
Graag tot dan!

Irma van Erp