Geslaagde Final League & meidenclinic!

Zaterdag 10 juni vond voor het eerst de Final League plaats bij VV Helpman. Dit is het eindtoernooi voor álle meidenteams die op verschillende locaties door het hele land plaatsvindt, waaronder dus bij Helpman. Ondanks de hitte, was het een zeer geslaagde dag!

In de ochtend vond het MO15-toernooi plaats. VV Helpman MO15-1 ging er met de winst vandoor. Dit betekende een tweede kampioenschap in korte tijd! Op de tweede plek was geëindigd VEV’67 MO15-2, gevolgd door VV Oerterp MO15-1 op de derde plek.

Het toernooi van MO17 vond in de middag plaats. Waar het in de ochtend op het begin nog ‘prima te doen was’, liepen de temperaturen steeds verder op. Daarom is besloten in overleg met de teams om de laatste wedstrijd niet meer te spelen omdat de einduitslag ook al bekend was. HS’88 MO17-1 ging er namelijk net zoals in de competitie met de eindoverwinning vandoor, gevolgd voor VV Helpman MO17-1 (tweede plek) en Marum MO17-1 (derde plek).

Alle speelsters en leiders kregen na afloop een aandenken: een echte Final League medaille!  Uiteraard was er voor de winnaars een beker.

MO17-2 speelde hun Final League bij FC Assen en zijn daar op de vierde plek geëindigd. Na afloop kwamen ze nog naar Helpman voor de afsluiting van het seizoen: een BBQ voor alle meidenteams van Helpman (MO15-1, MO17-1 & MO17-2).

Meidenclinic Meiden Talententeam Groningen

Voor de jongere meiden (7 t/m 13 jaar) werd er in de ochtend een clinic georganiseerd in samenwerking met het Meiden Talententeam Groningen. Er werd hard gewerkt aan coördinatie & techniek en uiteraard werd de clinic afgesloten met een partij. Ook deze meiden kregen na afloop een Final League medaille als aandenken.

Graag wil ik alle vrijwilligers (Coen, dames 2, scheidsrechters, kantine, Rode Kruis & MTG) bedanken voor het meehelpen met de organisatie!

Met sportieve groet,

Betty Biemans
Technisch Coördinator Meiden