GAMBIA

Gambia, ook wel “The Smiling Coast of Africa”, genoemd is het kleinste land van Afrika

Ze danken deze bijnaam aan hun vriendelijkheid en er wordt altijd veel gelachen. Je kan het je niet altijd voorstellen, aangezien het een van de armste landen ter wereld is.

Hoe fijn is het dat je deze mensen soms kan helpen met iets dat wij zelf niet meer gebruiken.

VV Helpman heeft vorig seizoen alle oude tenues laten inleveren en iedereen weer voorzien van mooie nieuwe kleding. Wij hebben toen aangegeven dat we de oude tenues wel graag wilden ophalen om ze naar Gambia te kunnen sturen.

Ook in Gambia zijn ze gek op voetbal, maar is er weinig geld voor tenues en andere materialen. Voetballen doen ze op zandvelden met houten palen als doel. Het is voor de mensen in Gambia heel bijzonder wanneer ze als elftal in dezelfde kleren kunnen voetballen. Ze zijn er daarom erg mee geholpen wanneer mensen soms eens wat oude kleren kunnen en willen opsturen, ook is de dankbaarheid van deze mensen erg groot.

Wij hebben vuilniszakken vol met kleding mogen ophalen bij Helpman, echt fantastisch.

Deze kleding hebben wij naar iemand gebracht die elk jaar een hoop dozen naar Gambia verstuurd, niet alleen met voetbalkleding, maar ook heel veel andere bruikbare spullen. Zij doet dit altijd met behulp van stichting Bennie helpt Gambia. Deze mensen komen de dozen ophalen en versturen deze via de haven van Rotterdam naar Gambia. Inmiddels heeft ze alle kleding kunnen inpakken en zijn de dozen opgehaald en ingeladen. De kleren zijn nu onderweg naar Gambia en komen zoals het nu lijkt aan in november. In november zullen we samen naar Gambia gaan en daar de kleding uitdelen. We zullen dan nog wat foto’s maken en deze ook zeker delen met jullie.

Nogmaals heel veel dank namens ons allemaal en ook zeker namens de mensen in Gambia, zij gaan nog heel veel plezier hebben van de mooie tenues van VV Helpman en deze met veel trots dragen.

Roderick Koene