Het gaat Helpman vr2 voor de wind

BEDUM, 17 maart 2018

Op het zonnige, maar ijskoude sportpark Bedum speelden we vandaag de wedstrijd tegen Bedum vrouwen 2. De thuiswedstrijd tegen Bedum hebben we verloren met 0-2, dus we hadden vandaag iets goed te maken. Rekening houdend met de vrij krachtige wind hadden we vandaag de met-de-wind-mee-tactiek en de tegen-de-wind-in-tactiek. Wat beide tactieken inhouden kan ik helaas niet verklappen. Niets is immers zo veranderlijk als het weer, dus ik vermoed dat we deze tactieken vaker gaan inzetten. Wel heeft u al aan de titel kunnen zien, dat het ons voor de wind ging. Karin was met haar hattrick erg belangrijk aan de Helpmanzijde.

We begonnen de wedstrijd met wind tegen en hielden ons allemaal aan de gemaakte afspraken. Hierdoor ontstond al gauw de eerste goal voor de Helpman dames. Na een voorzet van Anniek wist Suzanne de 0-1 binnen te schieten. Even later kon Joniek haar ploeg op grotere voorsprong brengen maar zij zag haar inbreng helaas net over de lat verdwijnen. Het was Karin die de 0-2 maakte na een goede steekpass van Ineke. De 3e goal ging precies volgens het boekje en zoals trainer Harold Elzer het ook graag ziet. Vanuit een goede opbouw en mooi positiespel was het Joniek die wist te scoren. Zo gingen we met een 0-3 voorsprong de rust in.

In de tweede helft hadden we wind mee en ook nu deed iedereen precies wat er verwacht werd. We kregen corner op corner en hieruit maakten zowel Karin als Suzanne beide een doelpunt. Karin had de wind in de zeilen. Vlak voor het eindsignaal gaf Lianne nog een goede bal naar voren en hieruit wist Karin wederom te scoren. Zo eindigden we de wedstrijd met een mooie 0-6 overwinning. Vandaag kregen we niet de wind van voren. Integendeel, alleen maar complimenten van trainer Harold Elzer.

Opstelling:
Lianne, Irma (65e Manon Bezu) Rebekka, Britt, Naomi (65e Manon Top). Marthe (46e Paula), Anniek, Ineke. Joniek, Karin (85e Marthe), Suzanne.

Op 31 maart spelen we thuis om 14.00 uur tegen Groen Geel vrouwen 2. Graag tot dan!

Irma van Erp