FC Lewenborg JO9-1 – Helpman JO9-1

p zaterdag 30 maart 2019 speelde Helpman JO9-1 op het zonovergoten sportpark in Lewenborg tegen de plaatselijke JO9-1 de kwartfinale in het bekertoernooi.

Helpman begon sterk en leek ook op voorsprong te komen, ware het niet dat de spelbegeleider geen doelpunt toekende omdat hij niet gezien had dat de bal over de lijn was. Even later kwamen de jongens van Helpman toch op voorsprong. Lewenborg zette daarna aan. Na hun gelijkmaker was het rust.

In de tweede helft kwam Helpman weer op voorsprong. Helaas kon ook deze voorsprong niet vastgehouden worden. Na de 2-2 drong Lewenborg aan en stond Helpman onder druk. Met hard werken, goed keeperswerk en enig geluk werd de 2-2 over de eindstreep getrokken.

Daarna moest de beslissing vanaf de penaltystip komen. Helaas scoorde Lewenborg uit de serie van vijf één meer dan Helpman (3-2). De jongens hebben hard gewerkt en goed gevoetbald. Het was een goede en spannende wedstrijd. Na het verwerken van de teleurstelling kunnen ze terugkijken op een mooie pot voetbal!

Chris Beuker