Drietal speelsters verlaten Helpman vrouwen 1

GRONINGEN – Dit seizoen zullen drie speelsters uit de damesselectie de club verlaten. Veronica Pot, Amy Moltmaker en Mayra Tjin A Koeng zullen de club verlaten
Al vroeg in het seizoen maakte Veronica Pot bekend aan het eind te zullen stoppen als actieve speelster van de v.v. Helpman. Na drie seizoenen v.v. Helpman vind zij het welletjes en hangt haar voetbalschoenen aan de wilgen. Veronica Pot kwam drie seizoenen geleden over van 4e Klasser ZNC, samen met haar teamgenoten Melissa Steen en Kristianne Elzinga. In haar allerlaatste wedstrijd tegen Hollandscheveld, waar zij kan terugkijken op een uitstekende invalbeurt, kon zij haar afscheid niet met een doelpunt bekronen.

Amy Moltmaker maakte 4 jaar geleden de overstap van HFC’15 naar Helpman. Ze speelde vooral in het 2e, maar is dit seizoen doorgebroken in het 1e. Ze heeft het     momenteel erg druk en gaat daarom even een jaartje stoppen met voetbal.

Mayra Tjin A Koeng maakt de overstap naar Hoofdklasser ACV, dat haar een tijdje geleden benaderde. Mayra kwam drie seizoenen geleden over van HFC’15. Het eerste jaar moest Mayra nog genoegen nemen met een plaats in het 2e, omdat Melissa Steen de eerste keepster was. Daarna kreeg zij van keepertrainer Wilco Veldhuis en trainer Marco Pesiwarissa de kans om in het 1e onder de lat te staan. Onder keepertrainer Wilco Veldhuis heeft Mayra Tjin A Koeng zich verder kunnen ontwikkelen.

De Helpmandames en de v.v. Helpman wensen Veronica, Amy en Mayra heel veel succes en bedanken hen voor hun inzet voor het team.

Overigens waren de prestaties van de Helpmandames voor andere clubs reden om speelsters individueel te benaderen voor een overstap. Maar zij zwichtten niet en zullen de v.v. Helpman ook volgend seizoen trouw blijven.

Marco Pesiwarissa