Drie punten erbij voor Helpman Zat tegen TLC.

Bij de mannen van de Tolbert Leek Combinatie 5 afwezigen. Bij de thuisploeg weer 8. Maar de jongens die er stonden op deze heiige, koude zaterdagmiddag deden het goed. Waardoor de punten in Haren bleven.
Het begin was voor de helemaal in het wit gestoken mannen uit Westerkwartier. Al in de 8e minuut kopte Jetse Tuithof een scherpe voorzet knap binnen. Vier minuten later bracht Tim van Dorp de stand weer gelijk. Hij ramde een prachtige diepe bal van Rick Heim vanaf ruim twintig meter tegen de touwen. In de 23e leek de thuisploeg wel heel graag een goal tegen te willen hebben. Ze liepen nog net niet weg van de bal, waardoor het Tuithof wel heel makkelijk werd gemaakt om na een dribbel vanaf de middellijn te scoren. Het was bij Helpman tot dan toe allemaal veel te laks. Dat veranderde wel hierna. En dat leverde voor de rust nog twee goals op voor de thuisploeg. Eerst Wouter van der Graaf en daarna weer Tim van Dorp. Hierdoor gingen de Helpernezen met een 3-2 voorsprong de kleedkamer in voor wat warme thee.
Na rust minder goals, maar wel veel spanning. Gerwin Hooghoudt had de positie van Amar de Priester ingenomen. Een groot succes bleek dat niet te zijn, want hij kon na vijfentwintig minuten alweer worden gewisseld ivm een enkelblessure. TLC had in de tussentijd nog een paar kleine kansjes. Ook Helpman kreeg die, maar het was steeds net niet. Tot in de 79e minuut, want toen schoot Remco van Huffelen de bevrijdende 4-2 binnen. Drie minuten later dacht Tuithof van de bezoekers er ook nog maar een via een vrije trap in de kruising te schieten. De bal verdween via de lat en het achterhoofd van doelman Holscher uiteindelijk over de lijn. Gevolg, nog ongeveer tien spannende, zenuwslopende minuten. Maar de thuisploeg gaf het uiteindelijk niet meer weg en speelden het professioneel uit. Hierdoor kwam Helpman op 17 punten uit zeven duels. Evenveel als mede koploper Grijpskerk. Dat wel een beter doelsaldo heeft. Volgende week valt de beslissing welke van deze ploegen de eerste periode gaat pakken. Helpman gaat dan op bezoek bij Niekerk.

HT