Dennis van den Driessche nieuwe trainer/coach Zondag 1

V.V. Helpman zondag heeft voor aankomend seizoen een nieuwe hoofdtrainer weten te binden.
De 36-jarige Dennis van den Driessche wordt volgend jaar hooftrainer bij de blauw-witten en komt over SV THOR. Dennis speelde in het verleden als actief voetballer o.a. bij FC Emmen, FC Twente, Eintracht Nordhorn, WKE, Harkemase Boys en Alcides, en tekent een contract voor 1 seizoen.

De nieuwe hooftrainer stelt zichzelf graag voor:

Mijn naam is Dennis van den Driessche, ik ben 36 jaar en ik woon inmiddels bijna 5 jaar samen met mijn vrouw Sanne en onze beide dochters van 3 en bijna 1 in Gorredijk. Ik ben de afgelopen jaren assistent-trainer en hoofdtrainer geweest bij AFC DWS, Drachtster Boys, SC Franeker en THOR waarbij ik vorig seizoen assistent-trainer en stagiair voor mijn UEFA A opleiding bij PEC Zwolle 0.21 heb mogen doen.

Dit seizoen ben ik naast hoofdtrainer bij THOR ook hoofdopleiding bij SC Joure waarbij ik dit seizoen via de KNVB de landelijke HO A opleiding volg. Mijn hobby’s zijn voornamelijk sporten, sport kijken en interessante documentaires kijken. Af en toe doe ik ook andere sporten als fitness, groepslessen en als het even kan andere balsporten.

Ik ben een trainer-coach die graag de bal wil hebben en behouden, en dominant zijn in zowel aanvallen als verdedigen. Verder zal het resultaat veelal heilig zijn als het proces niet uit het oog verloren wordt. Naast de ontwikkeling speelwijze waar we continue aan zullen werken zullen er ook een spelessenties aan verbonden worden, zodat we in chaotische situaties enige onvoorspelbaarheid en rust is waar te nemen. De trainingsstof zullen aansluiten in de fase waarin we ons bevinden. Verder ben ik een analyserende trainer-coach die uit eindelijk op detailniveau wil zitten zodat het team uit eindelijk beter gaat samenwerken zodat het winnen van wedstrijden vergroot zal worden.

 

Naast de gebruikelijke sollicitatieprocedure is er een gesprek geweest tussen Dennis en de spelersraad van het eerste elftal. Ook zij voelden de klik die nodig was voor een nieuwe impuls voor de komende jaren. In deze gesprekken kwam de nieuwe trainer over als een bevlogen trainer die ook de groepsvorming belangrijk vind. Dit heeft Dennis boven de ander kandidaten doen uitstijgen.

Dennis wordt de opvolger van René Wollerich die nog wel bij de club actief blijft als hoofd opleiding / technisch adviseur bij de jeugd van v.v.Helpman.

Wij wensen Dennis veel succes en plezier toe bij onze club.

Namens de club en het bestuur,

Jan van der Lei
Voorzitter v.v.Helpman