De voorzitter spreekt over Corona

Het lijkt wel of iemand de batterijen uit de klok heeft gehaald…
Het leven dat als een sneltrein liep is puffend en steunend als een oude locomotief tot stilstand gekomen, Althans zo voelt het.

Waar we naast familie en werk onze tijd doorbrachten op de velden zie je nu lege parkeerplaatsen en velden die prachtig groen zijn maar niet bespeeld mogen worden.

Niet alleen actieve spelers maar ook de vrijwilligers hoor ik zuchten. Voor de meeste leden is.voetbal hún uitlaatklep, voor de vrijwilliger is zijn of haar taak een hobby of een moment in de week om even iets anders te doen. Dit doen ze dan bij de club waar ze graag zijn, waar een goede sfeer hangt en waar ze wellicht onderbewust van houden.

We klagen weleens over de organisatie, over het gebrek aan materiaal, over slechte douchekoppen… Nu zien we hoe betrekkelijk het is en waar het echt om gaat bij een club.
Samen met je vrienden je sport beleven, je club steunen en bijdragen aan een mooie sfeer.

Tijdens deze verplichte stop worden er diverse initiatieven ontplooit. Dat is mooi om te zien.
Trainers sturen filmpjes door waarmee het jeugdlid kan oefenen in de tuin. Trainingschema’s worden gedeeld die de individu kan afwerken om er bij een herstart van het voetbal conditioneel zo goed mogelijk op te staan. De commissies en het bestuur zie ik de moderne vergadermiddelen die we voorheen schuwden nu oppakken. Netmeeting, WhatsappMeeting, conferencecall… ik heb ze allemaal voorbij horen komen.

Het Coronavirus heeft ons sterk in de greep en we weten op dit moment nog niet precies hoe lang dit gaat duren. Ondanks de verplichte stop heb ik ook wel het gevoel dat het nog ergens goed voor is. Ons even laten voelen hoe het was, wat we missen en hoe we het in de toekomst SAMEN nog beter kunnen doen.

Wat mij betreft trappen we, zodra dit weer kan, af met een geweldig overwinningsfeest op Corona om daarna de clubkleuren weer te verdedigen. Ontplooi tot dat moment initiatieven om betrokken te blijven bij je team, club en vriendengroep maar bovenal: BLIJF GEZOND!

Hopelijk tot snel!

Groet,

Jan van der Lei

Voorzitter v.v.Helpman