De Jeugdvoorzitter spreekt: Ok De jeugd mag niet klagen.

Het jaar is bijna voorbij. Kerst en het nieuwe jaar staan voor de deur. De kortste dag hebben we gehad. We gaan weer opnieuw beginnen.

Daar waar de senioren van Helpman zouden mogen klagen, mag de jeugd zich in de handen knijpen. Alle trainingen mochten doorgaan en er werd zo goed als elke zaterdag een wedstrijd gespeeld. Eerst onderling, later ook tegen Be Quick. Het enige , dat ontbrak, was de competitie.

Trots zijn we, dat we dit allemaal hebben kunnen organiseren. Er werd veel druk gelegd op de trainers en de (technische) jeugd coördinatoren . Waar anders de KNVB de wedstrijden regelde, moesten we het nu zelf doen. Vooral van de trainers van de jongste jeugd werd extra veel gevraagd. Zij waren bijna elke zaterdagochtend aanwezig om de jongste jeugd te begeleiden. Chapeau !!

Een mooi gevolg van deze coronatijd is, dat we elkaar beter hebben leren kennen. Door de onderlinge (meng) wedstrijden maakten we ook kennis met spelers van andere teams. Het “eilandjes” gevoel werd een beetje doorbroken. De meisjesteams hebben nog nooit zoveel tegen jongensteams gespeeld. En met verve. Het gevoel van een Helpmanfamilie is door corona sterk toegenomen. Het heeft dus ook z’n goeie kanten.

In deze periode hebben we gelukkig Sinterklaas ook nog kunnen ontvangen. In de open lucht op de tribune. Een mooie korte happening. De Sint beloonde ook nog de tien beste Grote Clubactie-loten verkopers. Want ook dat moet worden gezegd. Onze jeugd heeft zich prima ingezet om maar liefst voor 6400,00 euro aan loten te verkopen. Dat is een prachtig record, dat we volgend jaar zeker gaan aanvallen. (Hoort bij voetbal) Een gedeelte van de opbrengst is besteed aan winterjassen voor de trainers. Die lopen er nu uniform en warmpjes bij.

Het is elk jaar weer een hele uitdaging om het kader voor elkaar te krijgen. Trainers, leiders, coördinatoren, bestuursleden, huishoudelijke dienst, kantinepersoneel en natuurlijk ook de scheidsrechters. Voor het laatste wil ik Hero Woudenberg, als coördinator van de scheidsen, bedanken. Voor het eerst in mijn Helpmangeschiedenis (die is lang) hebben we geen tekort aan scheidsrechters. Er zijn er zelfs over. Hoe Hero dat doet weet ik niet, maar het resultaat is verbluffend. En natuurlijk zijn we ontzettend blij met al die scheidsrechters . Allemaal met een officiële outfit. . Zelfs twee grensrechters vlaggen, gele en rode kaarten en een fluit horen bij de uitrusting. Ja, dan wordt het ook wel heel aantrekkelijk.

Trots zijn we ook op ons technisch kader. Zij begeleiden de trainers, zijn verantwoordelijk voor de teamindeling en zorgen ook voor een gemeenschappelijk visie. Hoe gaan we trainen en hoe coachen we de spelers tijdens de wedstrijd. Hiervoor waren o.a. vijf bijeenkomsten voor de trainers gepland. Helaas konden we daar vanwege corona, nog geen begin mee maken. Ook voor de leiders zullen er bijeenkomsten worden gehouden. Hopelijk kunnen we daar binnenkort mee starten.

In principe zulle alle teams na de kerstvakantie gewoon weer in dezelfde samenstelling starten. Ook de begeleiding zal hetzelfde blijven. Een team uitgezonderd. Bij de JO17/3 stoppen de trainer en de leider. Dit om persoonlijke reden. We willen John en Aron hartelijk bedanken voor hun inzet voor dit team. Fijn, dat jullie een bijdrage hebben kunnen leveren. Gelukkig hebben we opvolgers kunnen vinden. Jeroen Paauw , speler van de J019/3 en student fysiotherapie, zal voor de training zorgen. Voor de begeleiding van de wedstrijden hebben we hebben vier ouders bereid gevonden. Erwin, Martijn, Jeroen en Jolanda. We wensen het team en het nieuwe kader heel veel succes.

Om een beetje in de kerststemming te komen, wil ik ook de “kraamkamer” van Helpman noemen. Onze kleinsten, de mini’s. En ook de JO7. De 5- en 6 jarigen. Deze groep groeit de laatste maanden zeer snel. We hebbende groepen van de JO7 al weer moeten splitsen. Na de winterstop zal er ook een JO7/3 spelen. Ook hier zijn we trots op. En ook op onze trainers, die hun gouden geduld tonen, om deze beweeglijke kinderen voetbalvaardigheden aan te leren. Respect !

En nu is het natuurlijk een beetje hopen in bange dagen. Het past ook een beetje bij Kerst en het nieuwe jaar. We kijken terug en vooruit. Ik hoop, dat ieder het nieuwe jaar weer vol vertrouwen tegemoet kan zien. Daarvoor wens ik iedereen fijne Kerstdagen en alvast een gelukkig, sportief, maar vooral gezond 2021.

Ben Weinans
Jeugdvoorzitter