De voetbalvereniging Helpman is in 1924 opgericht en speelt op het complex „De Esserberg‟ in het zuiden van de stad Groningen.

De club telt anno 2023 ongeveer 850 leden, waarvan ongeveer 500 jeugdleden. De seniorenafdeling speelt zowel op zondag als op zaterdag. Het eerste zondagelftal is het „vlaggenschip‟ van de vereniging en speelt in de tweede klasse. Het eerste zaterdagelftal speelt derde klasse en het eerste vrouwenelftal speelt eerste klasse. In totaal spelen er op zondag 4 herenelftallen en op zaterdag 5 herenelftallen en 3 vrouwenelftallen. Daarnaast hebben we een O23 en een zaalteam. Op vrijdag hebben we 1 45+ en 4 35+ teams.

De jeugd van Helpman speelt op zaterdag en bestaat in het seizoen 2023-2024 uit 1 MO20 team 3 O19 teams, 5 O17 teams, waarvan 2 MO17, 3 O15 teams, 3 O14 teams, 3 O13 teams, 4 O12 teams, 5 O11 teams, 4 O10 teams, 4 O9 teams, 5 O8 teams en 2 O7 teams.

Bij Helpman spelen ook heel veel meiden. De meeste meiden spelen in gemixte teams van de O7 t/m O19. Daarnaast is er ook een MO20 en zijn er 2 MO17 teams die volledig bestaan uit meiden. Onze JO11-5 bestaat ook volledig uit meiden.

In totaal telt de jeugdafdeling van Helpman dus bijna 40 teams. Voor voetballertjes die nog te jong zijn voor competitievoetbal, is er op zaterdagochtend van 9.00 – 10.00 uur de „mini-training‟ in de Univé Arena voor de kantine.

Het motto van de vv Helpman is: „Club voor het leven‟. Het streven is leden zo lang en zo goed mogelijk aan de club te binden. Daarom wordt voetbal op verschillende niveaus aangeboden en is er evenveel ruimte en aandacht voor prestatiegericht als recreatief voetbal. Ook worden regelmatig andere activiteiten georganiseerd (Sinterklaas, seizoensafsluiting, nieuwjaarsreceptie etc.) en wil Helpman een warme club zijn voor spelende alsook voor niet-spelende leden.

De vv Helpman heeft de beschikking over 5 velden. Dit zijn vier verlichte kunstgrasvelden, met bij het hoofdveld een tribune, waar tevens op getraind wordt en 1 grasveld. Daarnaast heeft de vereniging een eigen clubgebouw genaamd „de Helperborg‟. Het gebouw is verbonden met de kleedkamers. Naast de kleedkamers bestaat het gebouw uit een ruime kantine met een grote keuken, een opslag- en kopieerruimte, een bestuurskamer, een vv Helpman kledingshop, toiletruimtes voor dames, heren en minder validen en twee ruimtes voor de opslag van ballen en andere materialen.