Dames 2 wint op uitverkocht Helperborgh

GRONINGEN, 18 mei 2019.

Op het uitverkochte, zonnige Helperborgh speelde dames 2 vandaag tegen Lycurgus vr2. Voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen waren onze trouwe supporters, vrienden en familie massaal naar de Helperborgh gekomen. Dit zorgde voor een gezellige drukte langs de lijn. Tevens zorgde dit voor een dosis gezonde spanning bij een aantal speelsters, maar bovenal, veel plezier!

In de eerste helft was het direct spannend aan de kant van Lycurgus. Een terugspeelbal voor de keepster werd gemist en rolde hierdoor maar net langs het doel. Er volgde ook nog een kans voor Suzanne maar die wist de keepster tegen te houden. In de 24ste minuut was het raak voor Helpman, er werd gescoord door nummer 10! Dit eerste doelpunt komt op naam van Manon Bezu. Dit bewijst maar weer dat deze verdedigster van alle markten thuis is en zich mede hierdoor onmisbaar maakt in de ploeg van trainer Harold Elzer. In de 35ste minuut een verdienstelijke corner voor de Helpman dames. Rebekka wist deze bal precies op maat te geven voor Suzanne, die hem koelbloedig in de linkerhoek schoot. Zo gingen we met een 2-0 voorsprong de rust in en daar bleef het ook bij. Voor Lycurgus geen benoemenswaardige kansen en ook bij Helpman werd er niet meer gescoord.
Ondanks de weinig spectaculaire acties in de tweede helft, was de sfeer zowel binnen als buiten de lijnen ronduit uitstekend te noemen.

De cijfers van vandaag liegen er dan ook niet om. Opmerkelijk is het aantal toeschouwers. Bedankt voor jullie support!

Het weer: 8
Het veld: 7
De scheidsrechter: 7
Aantal toeschouwers: 83

Op onze nieuwe teamfoto ziet u van links naar rechts op de bovenste rij: Esmee Marrink, Andrea Postmus, Manon Bezu, Britt Stomphorst, Noa de Waal, Judith Reininga en Naomi Ruiter. Op de onderste rij: Rebekka Ruiter, Irma van Erp, Joniek Hooghoudt, Manon Top, Ineke Schotanus en Suzanne Lohr.

Op de foto ontbreekt Karin Jansen. Zij heeft al een hele tijd last van een vervelende blessure en zal daarom volgende week geopereerd worden aan haar voet. Wij wensen Karin veel beterschap en kijken er naar uit weer samen op het veld te staan!

Volgende week spelen we dan echt onze allerlaatste competitiewedstrijd van dit seizoen, uit tegen TKB vr3 om 14.30 uur.

Graag tot dan!

Irma van Erp