Dames 2 vergeet uit te lopen naar 4-1 overwinning

GRONINGEN, 20 april 2019

Vandaag staat de wedstrijd tegen Oranje Nassau vr4 op het programma. Uit hebben we met 5-0 verloren, dus we hebben iets goed te maken!

De opstelling was als volgt: Britt en Noortje centraal in de verdediging, Manon Top en Naomi op de backposities, Dewi, Noa en Florianne op het middenveld en onze voorhoede bestond uit Suzanne, Justine en Joniek.
Opvallend in de opstelling van Helpman was dat Joniek op haar oude plekje rechtsvoor stond en Manon Top die al langere tijd te kampen heeft met rugklachten stond na haar goede optreden van vorige week wederom in de basis. Fel in de duels, boem sterk, she’s back!

Na 9 minuten spelen kwam de bal precies op maat voor Joniek, die hem uiterst beheerst in de linkerhoek schoot. Normaal gaat Joniek voor zo hard of zo hoog mogelijk, wat niet altijd even succesvol is. Maar deze goal is vakkundig afgemaakt, toeschouwers hebben Joniek zelden zo koelbloedig gezien. Daarna werd het spel wat minder. Er werd niet goed vanuit de posities gespeeld en vaak waren we net een stapje te laat. Kreten van Harold Elzer waren dan ook, korter! Positie!
Toch wisten we af en toe nog mooie kansen te creëren. Een mooie aanval voor Helpman waarbij Joniek 1 op 1 voor de keeper wist te komen. Hoe koelbloedig zij 30 minuten geleden was, daar was niets meer van over. We nemen het haar niet kwalijk, het was dan ook een aardig temperatuurtje om te voetballen. Ook weegt dit niet op tegen alle goeie acties die we vandaag van Joniek gezien hebben!

In de rust complimenten van trainer Harold Elzer. Er werd hard gewerkt en hij zag een aantal hele mooie dingen. Kortom, hij genoot! Als tip kregen we mee dat we toch echt wat korter op de man moesten. Met de magneetjes op het speelbord werd driftig heen en weer geschoven om ons dat duidelijk te maken. Harold houdt van het korte werk, maar niet te kort. We moeten dus korter op de man, maar moeten niet te kort tikken. Harold daarentegen is niet kort van stof. Hij kletste de 15 minuten rust met gemak vol en kwam zelfs nog wat tijd te kort. Daarom werd er pas gewisseld tijdens de 2e helft.

In de tweede helft kwamen Andrea, Manon Bezu en Ineke binnen de lijnen voor Justine, Manon Top en Britt. Ook bij ON was er intussen gewisseld. De meest gevreesde spits, Saskia, kwam in het veld. Aan Noa de eer om het haar zo lastig mogelijk te maken en dat deed zij goed. Het werd een spannende pot. Waar ON wat gemakkelijker leek te voetballen, had Helpman toch de beste kansen. Met nog slecht 10 minuten op de klok kopte Saskia vanuit een corner de gelijkmaker binnen voor ON. Veel tijd om deze teleurstelling te verwerken kreeg het publiek niet. Een mooie steekpass van Joniek, die Suzanne goed afmaakte. 2-1!
En eindelijk was daar het fluitsignaal, de feestvreugde was enorm! Wat een mooie prestatie met het hele team! Onze dag kon al niet meer stuk en toen Harold ook nog een heerlijke paasbrunch op tafel toverde, was het feest compleet.

De cijfers van vandaag.
Het veld: 8
De scheidsrechter: 6
De strijd, passie en beleving: 10
Het publiek: 27
De paasbrunch: 10
Het weer: 9

4 mei spelen we om 12.00 uur thuis tegen HS’88 vr1. Graag tot dan!

Irma van Erp